2022. 09. 26. Hétfő Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napirend előtti felszólalás - Orbán Viktor 23:50

Belföld

A Jobbik is kiáll az SZFE mellett

A Jobbik nyilvánvalóvá tette, hogy egy balliberális párt. Így reagált a Mi hazánk Mozgalom elnöke arra, hogy egykori pártja tagjai szolidaritást vállaltak a Színház- és Filmművészeti Egyetemet elfoglaló diákokkal. Toroczkai László szerint a Jobbik a liberális színészek és kultúremberek támogatására pályázik. A párt tagjai közös szavalással álltak ki azok mellett, akik néhány éve arra buzdítottak, senki ne szavazzon a Jobbikra.

  • A Jobbik is kiáll az SZFE mellett

Színészek, írók, zenészek és más neves művészek buzdítottak 2014 tavaszán arra, hogy senki ne szavazzon a Jobbikra. Egy külön oldalt is létrehoztak a kezdeményezésnek, és több ehhez hasonló videójuk is megjelent. A megszólalók ezekben arról beszélnek, hogy a Jobbik egy náci, antiszemita párt.

A Jobbik tagjai most egy videóüzenetben, Ady Endre Intés az őrzőkhöz című versének elszavalásával vállaltak szolidaritást a Színház- és Filmművészeti Egyetemet elfoglaló diákok mellett. Azt üzenték nekik, hogy tartsanak ki, és védjék tovább a kultúra szabadságát.

A párt országgyűlési képviselője azt mondta: a jelenlegi állapot törvénytelen, és mindenki számára káros. Brenner Koloman szerint úgy lehetne megoldani a konfliktust, ha két kar működne az egyetemen, az egyiket az újonnan kinevezett kuratórium, a másikat pedig az intézmény régi vezetése működtetné.

Így jellemezte a Jobbik SZFE melletti kiállását a Mi hazánk Mozgalom elnöke. Toroczkai László szerint az elmúlt időszak alapján nem meglepő egykori pártja lépése.

Toroczkai László hozzátette: a magyar kulturális életet nagyon régóta balliberálisok uralják, a Jobbik pedig a mostani lépésével nekik akar tetszelegni.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!