2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Belföld

A Jobbik is kiáll az SZFE mellett

A Jobbik nyilvánvalóvá tette, hogy egy balliberális párt. Így reagált a Mi hazánk Mozgalom elnöke arra, hogy egykori pártja tagjai szolidaritást vállaltak a Színház- és Filmművészeti Egyetemet elfoglaló diákokkal. Toroczkai László szerint a Jobbik a liberális színészek és kultúremberek támogatására pályázik. A párt tagjai közös szavalással álltak ki azok mellett, akik néhány éve arra buzdítottak, senki ne szavazzon a Jobbikra.

  • A Jobbik is kiáll az SZFE mellett

Színészek, írók, zenészek és más neves művészek buzdítottak 2014 tavaszán arra, hogy senki ne szavazzon a Jobbikra. Egy külön oldalt is létrehoztak a kezdeményezésnek, és több ehhez hasonló videójuk is megjelent. A megszólalók ezekben arról beszélnek, hogy a Jobbik egy náci, antiszemita párt.

A Jobbik tagjai most egy videóüzenetben, Ady Endre Intés az őrzőkhöz című versének elszavalásával vállaltak szolidaritást a Színház- és Filmművészeti Egyetemet elfoglaló diákok mellett. Azt üzenték nekik, hogy tartsanak ki, és védjék tovább a kultúra szabadságát.

A párt országgyűlési képviselője azt mondta: a jelenlegi állapot törvénytelen, és mindenki számára káros. Brenner Koloman szerint úgy lehetne megoldani a konfliktust, ha két kar működne az egyetemen, az egyiket az újonnan kinevezett kuratórium, a másikat pedig az intézmény régi vezetése működtetné.

Így jellemezte a Jobbik SZFE melletti kiállását a Mi hazánk Mozgalom elnöke. Toroczkai László szerint az elmúlt időszak alapján nem meglepő egykori pártja lépése.

Toroczkai László hozzátette: a magyar kulturális életet nagyon régóta balliberálisok uralják, a Jobbik pedig a mostani lépésével nekik akar tetszelegni.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!