2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar 17:10

Belföld

A Jobbik antiszemita botrányhősét támogatja az ellenzék

A politikust a Jobbik mellett a Momentum és az LMP támogatja, de a zöldpárt országgyűlési képviselője szerint is vállalhatatlanok a korábbi szélsőjobboldali képviselő megnyilvánulásai és továbbra sincs helye a közéletben.

  • A Jobbik antiszemita botrányhősét támogatja az ellenzék

Elindul az önkormányzati választáson a jobbik politikusa, aki beleköpött a holokauszt áldozatainak emléket állító cipők egyikébe. Nem ez volt az egyetlen eset, amikor Kulcsár Gergely meggyalázta a holokauszt áldozatainak emlékét, frakciótársainak írt levelében a holokausztot „kamukausztnak” nevezte, „biboldó bérencnek” nevezte azokat a pártokat, amelyek hajlandók megemlékezni a zsidó áldozatokról. Az antiszemita botrányairól elhíresült politikus most a Jobbik, az LMP és a Momentum közös képviselőjelöltje Debrecenben. Varga-Damm Andrea jobbik országgyűlési képviselő szerint az eset már régen történt, így Kulcsárnak van helye a közéletben és a politikában.

"Én nem tehetem azt, hogy azt mondom azért mert valaki egy ilyen durva hibát elkövetett, hogy örök életre távozzék a közéletből, hiszen nem az országos közéletről beszélünk, hanem helyi viszonyokról beszélünk, ahol bizony nagyon nagy szükség van azokra az emberekre, akik egyszerűen képesek a helyi embereket különösen, akik nehéz sorban élnek segíteni az érdekeiket képviselni."

- jegyezte meg Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A Demokratikus koalíció nem támogatja Kulcsár Gergelyt - jelentette ki a párt frakcióvezető-helyettese. Arató Gergely hangsúlyozta, hogy Debrecenben a Jobbik jelöltje miatt sem jöhetett létre a teljes összefogás.

"Ezek a kijelentések elfogadhatatlanok, vállalhatatlanok a cselekedetek is vállalhatatlanok. Azt a Jobbik képviselőinek kell tisztázni, hogy mi a viszonyuk egykori önmagukkal, de a Demokratikus Koalíció csak olyan jelölteket tud támogatni, akiknek teljesen világos a demokratikus elkötelezettsége és, akik elhatárolják magukat az ilyen cselekményektől."

- jelentette ki Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese.

Ungár Péter szerint nem évülnek el a politikusok által vétett antiszemita megnyilvánulások és a Jobbiknak el kell döntenie, hogy milyen úton politizál tovább.

"A Jobbiknak el kell döntenie, hogy a néppártosodást komolyan gondolja, vagy pedig antiszemita embereket indít képviselő jelöltként. Kulcsár Gergely politikai tevékenysége vállalhatatlan és nincs helye a magyar közéletben."

- nyilatkozta Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője.

A Fidesz Frakcióvezető helyettese szerint nincs helye Kulcsár Gergelynek a magyar politikai életben.

"Az ilyen politikusnak távoznia kell a közéletből, ehelyett ő most önkormányzati képviselőnek jelölik. Ez elfogadhatatlan és különösen megdöbbentő, hogy ehhez az ügyhöz a támogatását és a nevét adja a momentum és az LMP."

- mondta Halász János, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Halász János emlékeztetett, hogy Kulcsár egy alkalommal újévi köszöntőként horog keresztes e-mailt küldött szét párttársainak.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Reagált a rendőrség Magyar Péterék internet blokkolásos sztorijára

Reagált a rendőrség Magyar Péterék internet blokkolásos sztorijára

Magyar Péterék azt terjesztik a követőik között, hogy gyűléseik helyszínein a rendőrség munkatársai blokkolták az internetet és a mobilhálózat elérhetőségét. A rendőrség reagált: ez természetesen nem igaz, nem tettünk ilyet és nincs is ilyenről tudomásunk – írják a Police.hu-n.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!