2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A jelen kampány tüneti kezelés az egészségügy akkut bajaira

Szerda délelőtt Éger István bejelentette, hogy közös plakátkampányt indít a Magyar Orvosi és a Magyar Gyógyszerész Kamara, hogy felhívja betegek figyelmét: ne terheljék feleslegesen az ügyeleteket és a sürgősségi osztályokat, hanem az állapotuk súlyosságának valóban megfelelő gyógymódot válasszanak maguknak.

  • A jelen kampány tüneti kezelés az egészségügy akkut bajaira

Válasszon okosan kampány eredetileg Szabolcs Szatmár Bereg megyében indult, onnan emelte most országos szinte a Kamara. A kampány szóróanyaga gyógyszertárakban, rendelőkben lesz elérhető, illetve remény szerint egyéb, sok ügyfelet fogadó helyeken is ki lesznek helyezve. A gyógyszerészek szerepe nagyon fontos, hisz a patikák törzsközönsége ezáltal megkaphatja a tájékoztatást, amely elektronikus úton is elérhető lesz. 

A kampány pontosan azokat a variációkat mutatja be, ahova akkut vagy kevéssé akut panasszal lehet fordulni. El akarják érni, hogy csak akkor menjen valaki az ügyeletre, ha valóban olyan panasza van, és csak végszükség esetén terhelje a sürgősségi osztályt. A betegek ugyanis a tapasztalat szerint legtöbbször rosszul döntenek és feleslegesen terhelik ezeket azáltal, hogy nem megfelelő szintű bajokkal fordulnak nagyobb bajok ellátására való helyekre – mondta el Éger István a Magyarország Élőben stúdiójában.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!