2020. augusztus 9.,
vasárnap, Emőd napja

"A játék összeköt!"

2019. október 10., csütörtök 15:40

Újabb befogadó játszótér nyitotta meg kapuit, ezúttal a 18. kerületi Herrich Károly téren. A Játék összeköt! program keretében ez már a nyolcadik olyan létesítmény, ahol a sérült gyermekek együtt tudnak játszani ép társaikkal.

"Úgy látszik a fent lévőknek is kedves amit tettünk"

Így kezdte beszédét a Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere. Nem véletlenül, hiszen ez a nyolcadik olyan játszótér, amit a fogyatékkal élő gyermekek is épp olyan biztonsággal használhatnak, mint ép társaik. A Szerencsejáték Zrt. az önkormányzat segítségével hozta létre ezt a parkot, ahol színes játékok sokasága, úgy, mint akadálymentes játszóvár, fészek körhinta, homokozó virág, csocsóasztal, vagy akár trambulin várja az idelátogatókat.

"Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt két évben az országban hét integrált játszótér épült, és most nálunk adhatjuk át a nyolcadikat. A gyermekek alapvetően nyitottak és befogadóak. A gyermekekkel foglalkozó, a viselkedésüket vizsgáló tudományágak ma már bizonyították, hogy az integrált fejlesztéssel pedig kiemelkedő eredményeket lehet elérni"

- fogalmazott Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere.

Ughy Attila hozzátette, az integrált játszótér átadása csak a kezdet, a cél egy elfogadó Magyarország, ahol a fogyatékkal élők is teljes életet tudnak élni.

HírTV