2022. 05. 23. Hétfő Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

A járvány miatt nagy a kereslet az önvédelmi fegyverek iránt

A járvány miatt nemcsak Amerikában, hanem nálunk is jelentősen megugrott a kereslet az önvédelmi fegyverek iránt. Sok boltban már gázspray sincs. A magyar jogszabályok szerint hazánkban engedély nélkül csak a gáz-riasztó és a gumilövedékes fegyverek tarthatók legálisan.

Nem csak az Egyesült Államokban, Magyarországon is megrohamozták a fegyverboltokat.

Volt olyan, aki egymaga négy sorozatlövő gázriasztó fegyvert vásárolt. A boltban többen azzal indokolták a vásárlást, félnek attól, hogy a járvány miatt esetleg növekszik a vagyon elleni bűncselekmények száma. A tulajdonos azt mondta, szinte kivétel nélkül új vásárlóik vannak. Családos, többségében kertesházban élők. A vásárlók az olcsóbb 20-30 ezer forintos fegyvereket ugyanúgy keresték, mint a drágább, például az ilyen 100 ezer forintos gumilövedékes puskákat is. De vannak akik az íjjakat, nyílpuskákat keresik, pedig ezek nem legálisak.

Az egyik legnépszerűbb budapesti lőtéren szinte bármilyen fegyvert ki lehet próbálni. Ennek ellenére kevés az aki önvédelmi fegyver vásárlása előtt kipróbálja, hogy milyen meghúzni a ravaszt. A szakember szerint nem biztos, hogy akik most önvédelmi fegyver vásárlásra adták a fejüket, jól meggondolták azt. Sokan ugyanis azt sem tudják, hogy hogyan kell használni a frisse beszerzett fegyvereket.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!