2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

A járvány miatt nagy a kereslet az önvédelmi fegyverek iránt

A járvány miatt nemcsak Amerikában, hanem nálunk is jelentősen megugrott a kereslet az önvédelmi fegyverek iránt. Sok boltban már gázspray sincs. A magyar jogszabályok szerint hazánkban engedély nélkül csak a gáz-riasztó és a gumilövedékes fegyverek tarthatók legálisan.

  • A járvány miatt nagy a kereslet az önvédelmi fegyverek iránt

Nem csak az Egyesült Államokban, Magyarországon is megrohamozták a fegyverboltokat.

Volt olyan, aki egymaga négy sorozatlövő gázriasztó fegyvert vásárolt. A boltban többen azzal indokolták a vásárlást, félnek attól, hogy a járvány miatt esetleg növekszik a vagyon elleni bűncselekmények száma. A tulajdonos azt mondta, szinte kivétel nélkül új vásárlóik vannak. Családos, többségében kertesházban élők. A vásárlók az olcsóbb 20-30 ezer forintos fegyvereket ugyanúgy keresték, mint a drágább, például az ilyen 100 ezer forintos gumilövedékes puskákat is. De vannak akik az íjjakat, nyílpuskákat keresik, pedig ezek nem legálisak.

Az egyik legnépszerűbb budapesti lőtéren szinte bármilyen fegyvert ki lehet próbálni. Ennek ellenére kevés az aki önvédelmi fegyver vásárlása előtt kipróbálja, hogy milyen meghúzni a ravaszt. A szakember szerint nem biztos, hogy akik most önvédelmi fegyver vásárlásra adták a fejüket, jól meggondolták azt. Sokan ugyanis azt sem tudják, hogy hogyan kell használni a frisse beszerzett fegyvereket.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szegedet is bevette a DK

Szegedet is bevette a DK

Botka Lászlót támogatják Gyurcsány Ferencék. A Demokratikus Koalíció ezt Szegeden, az MSZP egykori fellegvárában jelentette be. A lépés annak fényében különösen érdekes, hogy köztudott: Botka és Gyurcsány viszonya legendásan rossz.
Második világháborús légibombát találtak Komáromban

Második világháborús légibombát találtak Komáromban

Második világháborús légibombát találtak közműépítés közben Komáromban csütörtök délben, a hatástalanítás idejére kétszáz méter sugarú körben lezárják a területet - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!