2023. 02. 05. Vasárnap Ágota, Ingrid napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Belföld

A járvány alatt sem áll le a tram-train projekt

Zavartalanul zajlik a tram-train építkezése a járvány idején Szegeden és Hódmezővásárhelyen. Ezekben a hetekben kezdődik egy karbantartó telep, remíz építése Szeged rendező-pályaudvarán - olvasható a Magyar Nemzetben.

  • A járvány alatt sem áll le a tram-train projekt

Módosította a napokban a megrendelő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő és a kivitelező Homlok Építő Zrt. a Szeged–Hódmezővásárhely ­tram-train építési szerződését az uniós közbeszerzési értesítő hirdetménye szerint.

A kivitelezési összeg nem változott, az érintett szerződés vállalkozói díja 3,2 milliárd forint. Az érintett feladat a tram-train járműveinek takarítására és karbantartására szánt járműtelep építése Szeged-Rendező állomáson. A remízben nyolc jármű rendszeres karbantartásait lehet majd elvégezni. A vasbeton pillérvázas járműkarbantartó épülete három fő egységből áll majd.

Egy nagy belmagasságú, teljes hosszán daruzott, két javítóvágányos karbantartócsarnokból, egy nagy belmagasságú, középaknás esztergacsarnokból, valamint a karbantartócsarnok északi oldalfalához csatlakozó, földszintes kialakítású, kiszolgáló épületrészből. Hódmezővásárhelyen ősszel már próbaüzem kezdődik, az év végére pedig a nagyvasúti vonalon teljes lehet a közlekedés. A nagyvasúti részen folyamatosan dolgoznak, minden esély megvan arra, hogy decemberben helyreáll a Békéscsaba–Hódmezővásárhely–Szeged közötti nagyvasúti közlekedés.

Az egész világon komoly gondokat okoz a koronavírus, azonban a tram-train munkálatai folytatódnak. Konda Imre főmérnök a Promenád.hu-nak elmondta, hogy jelenleg 25-30 fő dolgozik otthonról: ők azok, akik a tervezéssel, illetve a papírmunkával foglalkoznak.

Az építkezésen körülbelül harminc munkás dolgozik kis csoportokban, a személyes érintkezést kerülik, valamint kézfertőtlenítő is a rendelkezésükre áll. Ezenkívül a csoportvezető minden reggel ellenőrzi, hogy ­egészségesek-e a munkások. A szakember kifejtette, hogy jelenleg nincs csúszás - írja a lap.

A teljes cikk ITT olvasható.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szavazás

Szavazás

Ön szerint Gyurcsány Ferenc ma végképp leuralja a baloldalt?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!