2024. 09. 15. Vasárnap Enikő, Melitta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szent Péter esernyője 13:00

Belföld

A III. kerületi kenőpénzes botrány egyik fontos szereplőjét engedték szabadon

Kiengedték a letartóztatásból az óbudai korrupciós botrány egyik kulcsfiguráját – tudta meg a Magyar Nemzet. P. Gábort még márciusban fogták el több társával együtt, majd az ügyészség azóta lecsapott Kiss László polgármesterre és helyettesére, Czeglédy Gergőre is. Utóbbi kettőt minősített vesztegetéssel gyanúsítják.

  • A III. kerületi kenőpénzes botrány egyik fontos szereplőjét engedték szabadon

Megszüntették a letartóztatását a III. kerületi kenőpénzes botrány egyik fontos szereplőjének, P. Gábornak. A baloldal fontos háttérembere több társával együtt márciusban került rács mögé. Korábban nyilatkozott lapunknak a férfi ügyvédje is, aki elmondta: 

ügyfelének felajánlotta az ügyészség a nyomozati alku lehetőségét, ám ő ezzel nem élt, sőt azt is tagadja, hogy ő szerepel abban a videóban, amelyben korrupciós pénzeket számolnak. 

Emlékezetes, ez az az ügy, amelybe belebukott az óbudai polgármester, Kiss László, valamint alpolgármestere, Czeglédy Gergő. Mindkettőjüket minősített vesztegetéssel gyanúsítják és mindketten letartóztatásban vannak. A korrupciós ügy persze nem velük kezdődött, a történet szálai több évvel korábbra vezetnek vissza. 

A bombát Anonymous robbantotta 2021 őszén, több videó kiszivárogtatásával. Például közzétette azt a rejtett kamerás felvételt, amin látható, hogy vélhetően korrupciós pénzeket számolnak egy autóban.

 A felvételeken jól kivehető, ahogyan az összegeket papírzacskóba tették. Az álarcos alak tájékoztatása szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről volt szó.

Az ügyben nyomozás indult, az első gyanúsítottakat március elején fogták el, de az érintettek köre idővel tizenhat főre bővült. A gyanúsítások túlárazott és fiktív szerződésekről, százmilliós kenőpénzek visszaosztásáról szólnak.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Magyar Nemzet / Róka László

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bayer Zsolt: Újra elindul a blogom

Bayer Zsolt: Újra elindul a blogom

Gyors reagálású, mozgékony haderő a blog, mely segít levezetni a hirtelen felháborodást mind a blogolóban, mind az olvasóban - írta Bayer Zsolt a Magyar Nemzeten megjelent írásában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!