2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

A Hungaroringen csiszolhatták vezetőtudásukat a mentősofőrök

300 mentősofőr gyakorolhat 5 napon keresztül a Hungaroring tanpályáján az egyik biztosító támogatásával. A szóvivő azt mondta: sokszor ugyan az időjárás is nehezíti a dolgukat, de a legnagyobb gondot számukra azok a sofőrök jelentik, akik nem tudnak azonnal reagálni a sziréna hangjára és hátráltatják a haladásukat.

  • A Hungaroringen csiszolhatták vezetőtudásukat a mentősofőrök

A rutintalan sofőrök jelentik a legnagyobb nehézséget a mentők számára – ugyanis vannak, akik a sziréna hangjára megijednek és ahelyett, hogy utat nyitnának a rohamkocsinak, megállnak, akadályt képezve. A többi közt ilyen rutinfeladatokat gyakoroltak a mentők a Hungaroring tanpályáján.

„Nem biztos, hogy nekünk az a lényeg, hogy mi irdatlan sebességgel és akár a körúton 160 km/h–al robogjunk, hanem, hogy folyamatos legyen ez a közlekedés. Akkor értékes másodperceket takarítunk meg, ha nem kell teljes mértékben megállnom” – mondta Őri Kiss Zsolt, mentőgépkocsi-vezető, vezetéstechnikai instruktor.

A mentőautóban dolgozóknak nehezebb a betegellátását biztosítani, ha az autónak folyamatosan fékeznie kell. A mentő vezetőjének egyszerre kell figyelnie a forgalomra és a betegellátásra. A mentőszolgálat szóvivője azt mondja, éppen ezért jó lenne ha az autósok jobban figyelnének és biztosítanák a könnyebb közlekedést.

„Mi igyekszünk stabilizálni a beteg állapotát és úgy indulunk el a kórház felé, hogy az a pár másodperc már ne számítson, amivel esetleg később érünk oda. Mindenesetre előfordul, hogy a szállítás közben is ellátást kap a beteg, ezért nem mindegy a mentődolgozóknak sem, hogy a mentőautónak vészfékeznie kell, vagy esetleg egyenletesen haladhat” – mondta Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

Nemcsak a hétköznapi forgalom, az időjárás is nehezítheti a mentők munkáját. A tanpályán például azt is gyakorolhatták, hogy mit kell tenni, ha megcsúszik a kocsi.

„Minden évben valamely közhasznú feladatot ellátó szervezetnek lehetőséget biztosítottunk, hogy a járművezetőiket képezzék. Korábbi években már itt jártak az Országos Rendőr-főkapitányság vezetői, a Katasztrófavédelem gépjárművezetői, és idén második alkalommal ismét az Országos Mentőszolgálat járművezetőinek biztosítunk lehetőséget” – mondta Szabó Imre, a Groupama Biztosító Szolgáltatási Centrum főosztályvezetője.

A Hungaroring tanpályáján 300 mentős gyakorolhatott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) célja, hogy összehozza a békepárti és szuverenista erőket, mert ezek osztják a nyugat igazi civilizációs értékeit, az Isten-haza-család hármas egységét - mondta az eseményt szervező Alapjogokért Központ főigazgatója szerdán Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!