2023. 03. 29. Szerda Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:20

Belföld

A HÖOK állítja: soha nem készítettek listákat a diákokról

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) sosem készített hasonló listákat a diákokról. Ezt Nagy Dávid, a szervezet elnöke mondta.

A HÖOK-elnök azt is közölte: reméli, hogy az egyetemi vizsgálat során is kiderül, hogy a listának a készítője semmilyen kapcsolatban nincs a hallgatói képviselettel. Nagy Dávid nem tud arról, hogy más egyetemeken is készülhettek a bölcsészkaréhoz hasonló hallgatói listák.

Mint ismert, felfüggesztette a működését az ELTE Bölcsészettudományi Kara (BTK) hallgatói önkormányzatának az egyetem rektora. Az egyetem vezetése azután indított vizsgálatot, hogy a sajtóban megjelent: a BTK hallgatói önkormányzata éveken át listázta a gólyatáborba jelentkezőket világnézetük, pártszimpátiájuk, felekezeti hátterük és vélt származásuk alapján. A Semmelweis Egyetemen is vizsgálatot indítottak amiatt, hogy az interneten megjelent hírek szerint intézményük egy csoportja obszcén jelzőkkel listázta a hallgatókat.

Az ELTE BTK Hallgatói Önkormányzatának elnöke korábban a Rájátszásban elismerte, hogy gondatlanul kezelték a hallgatók személyes adatait, ezért fordulhatott elő, hogy ismeretlen személyek is hozzáférhettek a listához és sértő megjegyzéseket fűzzenek hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Meseterápia felnőtteknek

Radar - Meseterápia felnőtteknek

A mese nemcsak gyerekeknek való, sőt! A meseterápia vagy más néven mesefoglalkozás, az emberi lét kérdéseit vizsgálja fiktív történetek segítségiségével.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!