2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

A HÖOK állítja: soha nem készítettek listákat a diákokról

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) sosem készített hasonló listákat a diákokról. Ezt Nagy Dávid, a szervezet elnöke mondta.

A HÖOK-elnök azt is közölte: reméli, hogy az egyetemi vizsgálat során is kiderül, hogy a listának a készítője semmilyen kapcsolatban nincs a hallgatói képviselettel. Nagy Dávid nem tud arról, hogy más egyetemeken is készülhettek a bölcsészkaréhoz hasonló hallgatói listák.

Mint ismert, felfüggesztette a működését az ELTE Bölcsészettudományi Kara (BTK) hallgatói önkormányzatának az egyetem rektora. Az egyetem vezetése azután indított vizsgálatot, hogy a sajtóban megjelent: a BTK hallgatói önkormányzata éveken át listázta a gólyatáborba jelentkezőket világnézetük, pártszimpátiájuk, felekezeti hátterük és vélt származásuk alapján. A Semmelweis Egyetemen is vizsgálatot indítottak amiatt, hogy az interneten megjelent hírek szerint intézményük egy csoportja obszcén jelzőkkel listázta a hallgatókat.

Az ELTE BTK Hallgatói Önkormányzatának elnöke korábban a Rájátszásban elismerte, hogy gondatlanul kezelték a hallgatók személyes adatait, ezért fordulhatott elő, hogy ismeretlen személyek is hozzáférhettek a listához és sértő megjegyzéseket fűzzenek hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!