2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

A holokauszt áldozataira emlékezik a világ

A szörnyű veszteség egész Európáé és a világé, a magyar zsidóságot ért veszteség pedig az egész nemzeté - jelentette ki Vitályos Eszter a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen. A Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára felidézte: hetvennyolc éve szabadították fel a nácizmus szimbólumává vált lágert, Auschwitz-Birkenaut, ahol minden harmadik áldozat magyar volt.

  • A holokauszt áldozataira emlékezik a világ

Magyarország tanult a múltból, a magyar kormány zéró toleranciát tanúsít az antiszemitizmussal szemben.

Vitályos Eszter kiemelte, hogy a magyar kormány továbbra is következetesen kiáll ezen alapértékekért, így Magyarországon biztonságban élhetnek együtt zsidó és nem zsidó magyarok. Az államtitkár az egyéni felelősség fontosságára is figyelmeztetett.

Nincs az az időtávlat, amely felfoghatóvá teszi a kíméletlen erőszakot, az áldozatok szenvedését és kiszolgáltatottságát

- emelte ki Grósz Andor, a Holokauszt Közalapítvány kuratóriumának elnöke.

A második világháborúban, 1939 és 45 között a náci rezsim mintegy 6 millió zsidót, köztük másfél millió gyereket gyilkolt meg Európa-szerte. A mintegy 9 milliós zsidó közösségnek csupán az egyharmada élte túl a náci rémuralmat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!