2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

A holokauszt áldozataira emlékezett az igazságügyi miniszter

Főhajtással és egy szál fehér rózsával emlékezett a holokauszt áldozataira az igazságügyi miniszter a Duna-parti cipőknél. Varga Judit elmondta: annak a 600 ezer magyar embernek a sorsát, akik a holokauszt áldozatává váltak őrizni és ápolni kell. Varga Judit hangsúlyozta: a magyar kormány büszke arra, hogy hazánkban biztonságban élhetnek zsidó honfitársaink.

  • A holokauszt áldozataira emlékezett az igazságügyi miniszter

A tárcavezető hozzátette: az elkövetkezendő generációkat az emlékezés segítségével kell figyelmeztetni arra, milyen tragikus következményei vannak annak, ha egy nemzet elveszíti szabadságát.

Varga Judit: Politikai támadás zajlik hazánk és Lengyelország ellen

A kettős mérce békeidőkben is sértő, a járvány idején pedig elképesztő - jelentette ki az igazságügyi miniszter arra reagálva, hogy az Európai Bizottság elnöke azt javasolta, hogy a kormányoknak adott rendkívüli jogokat folyamatosan el kellene venni. Varga Judit rámutatott, a vírushelyzetben minden kormány az állampolgárai életét és egészségét védi elsősorban, a tagállamok által bevezetett rendkívüli jogrend is ezt szolgálja. A tárcavezető kijelentette: egyértelmű politikai támadás zajlik Hazánk és Lengyelország ellen.

"Személyesen is már megdöbbenten állok az események előtt, főleg ha látom ami az EPben zajlik, hogy noha az EP 90%a nem jelenik meg az üléseken és távszavazásokon próbál részt venni az EP munkájában, addig azzal támadják a magyar országgyűlést, hogy ez a törvény, a vírus elleni védekezésről szóló törvény kiiktatta volna. Jelentem Brüsszelnek, hogy működik a parlamentünk, aktívabb mint valaha."

- jegyezte meg Varga Judit, igazságügyi miniszter.

 

 

Kapcsolódó anyag: 

Ma van a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!