2021. május 8.,
szombat, Mihály napja

A holokauszt áldozataira emlékezett az igazságügyi miniszter

Hír TV

2020. április 16., csütörtök 15:26, frissítve: csütörtök 21:10

Főhajtással és egy szál fehér rózsával emlékezett a holokauszt áldozataira az igazságügyi miniszter a Duna-parti cipőknél. Varga Judit elmondta: annak a 600 ezer magyar embernek a sorsát, akik a holokauszt áldozatává váltak őrizni és ápolni kell. Varga Judit hangsúlyozta: a magyar kormány büszke arra, hogy hazánkban biztonságban élhetnek zsidó honfitársaink.

A tárcavezető hozzátette: az elkövetkezendő generációkat az emlékezés segítségével kell figyelmeztetni arra, milyen tragikus következményei vannak annak, ha egy nemzet elveszíti szabadságát.

Varga Judit: Politikai támadás zajlik hazánk és Lengyelország ellen

A kettős mérce békeidőkben is sértő, a járvány idején pedig elképesztő - jelentette ki az igazságügyi miniszter arra reagálva, hogy az Európai Bizottság elnöke azt javasolta, hogy a kormányoknak adott rendkívüli jogokat folyamatosan el kellene venni. Varga Judit rámutatott, a vírushelyzetben minden kormány az állampolgárai életét és egészségét védi elsősorban, a tagállamok által bevezetett rendkívüli jogrend is ezt szolgálja. A tárcavezető kijelentette: egyértelmű politikai támadás zajlik Hazánk és Lengyelország ellen.

"Személyesen is már megdöbbenten állok az események előtt, főleg ha látom ami az EPben zajlik, hogy noha az EP 90%a nem jelenik meg az üléseken és távszavazásokon próbál részt venni az EP munkájában, addig azzal támadják a magyar országgyűlést, hogy ez a törvény, a vírus elleni védekezésről szóló törvény kiiktatta volna. Jelentem Brüsszelnek, hogy működik a parlamentünk, aktívabb mint valaha."

- jegyezte meg Varga Judit, igazságügyi miniszter.

 

 

Kapcsolódó anyag: 

Ma van a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja

Hír TV