2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

A Heves vármegyei Kompolton élők bizalmát kéri Balázs Zoltán jelenlegi polgármester + videó

Bár számos botrányt megélt az elmúlt években, a június 9-i választáson is a Heves vármegyei Kompolton élők bizalmát kéri Balázs Zoltán jelenlegi polgármester. Korábban bíróság mondta ki választási szabálytalanságának tényét, így a helyiek felháborodtak a közéletben való jelenlétén.

  • A Heves vármegyei Kompolton élők bizalmát kéri Balázs Zoltán jelenlegi polgármester + videó

Balázs Zoltán a Heves vármegyei Kompolt független polgármestere. 1998 óta irányítja a települést, ám ez idő alatt számos botránnyal hozták összefüggésbe. Egyebek mellett kiskorú lánya jelenlétében szolgáltak fel neki születésnapi tortát egy meztelen nőn, valamint különös vagyonosodása okának a gyakori lottónyereményeket vallja. Korábban a bíróság a választás rendje elleni bűntett miatt el is ítélte. Balázs Zoltán mégis elindul június 9-én igaz nem polgármester-, hanem képviselőjelöltként.

A bírósági ítélet egyébként a 2014-es választás idejéből kísértheti Balázs Zoltánt. Akkor több helyi roma nyilatkozott arról, hogy 2-3000 forintot kapott a polgármestertől, hogy szavazzanak rá. Egyesek megmódosították az ügy során a tanúvallomásukat. Elképzelhető, hogy a polgármester közbenjárásával.

A helyieket megdöbbentette Balázs Zoltán indulása.

“Nem csak én tartom felháborítónak ezt az ügyet, hanem nagyon sok kompolti ismerősöm. Helyi lakosok is azt mondják, hogy egy ilyen ügy ellenére továbbra is a falusiak bizalmát kéri és most polgármester helyett képviselő szeretne lenni Kompolton az nem csak felháborító, de rendkívül elítélendő is.” - mondta Kompolt képviselőjelöltje, Gyetvai Péter.

A korábban említett Csillagház is pikáns történet. Egy pályázaton arra nyert pénzt az önkormányzat, hogy a mélyszegénységben élőknek építsen fürdési, mosási lehetőséget biztosító épületet. Viszont ebből a mintegy 200 millió forintból olyan művelődési ház valósult meg, amelyet 2017 óta át sem adtak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!