2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Helyreigazítás

  • Helyreigazítás

„Helyreigazítás a Magyar Helsinki Bizottsággal kapcsolatos valótlan állítások miatt „ A Helsinki Bizottság segítségével maradhatott Magyarországon az afgán erőszakoló ” címmel a www.hirtv.hu oldalon 2018. szeptember 18. napján megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a Helsinki Bizottság segítségével maradhatott az országban a szexuális erőszak elkövetésével gyanúsított afgán férfi. A valóság ezzel szemben az, hogy a cikkben megnevezett személy, azért tartózkodhatott Magyarországon, mert a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal oltalmazottként ismerte el egy olyan eljárásban, amelyben jogi segítséget vagy képviseletet a Magyar Helsinki Bizottság egyetlen alkalmazottja vagy megbízottja sem nyújtott neki. A cikkben megnevezett személy tehát a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységétől teljesen függetlenül maradhatott Magyarországon.”

A Helsinki Bizottság segítségével maradhatott Magyarországon az afgán erőszakoló

A Helsinki Bizottság segítségével maradhatott Magyarországon az az afgán férfi, aki a gyanú szerint múlt héten szexuálisan bántalmazott egy nőt egy belvárosi gyroszos mosdójában. Az Origo azt írja: tavaly kért jogi segítséget a civilszervezettől a magát akkor 18 évesnek mondó S.B Ahmad, azért, hogy Magyarország területén maradhasson. A Fidesz szerint, ha bebizonyosodik, hogy a férfi bűnös, akkor ki kell toloncolni Magyarországról.

„Hogyha bebizonyosodik a bűnössége akkor nyilvánvalóan ezt követően az oltalmazott státuszát, vagy menekültstátuszát azonnal vissza kell vonni, és innentől kezdve semmiféle hasonló státuszra nincs joga, hiszen Magyarországon bűncselekményt követett el” – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

 Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!