2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

A hahások civilben székházfoglaltak

Civilként vettek részt a Fidesz-székház elfoglalásában a Hallgatói Hálózat (HaHa) aktivistái. Ezt mondta egyikük azon a sajtótájékoztatón, amelyet az egyetemfoglalók a ELTE rektorhelyettesével közösen tartottak. Egy másik aktivista nem adott egyenes választ arra, hogy részt vesznek-e a szombatra meghirdetett újabb demonstráción. A rektorhelyettes provokációnak nevezte a Hír TV kérdését.

45 napnyi egyetemfoglalás után közös sajtótájékoztatóra készültek az egyetemfoglalók az intézmény vezetésével az ELTE bölcsészkarának nagytermében.

A bölcsészkar dékánja megállapodásban vállalta, hogy támogatja a diákok által szervezett fórumokat. – Azt nagyon is javasoljuk és szorgalmazzuk és örülünk is neki, hogy hallgatók nagyon sokféle, sokszínű csoportokat hoznak létre, mindaddig, amíg ez a törvényes keretek és az egyetem érdekei határai között mozog, magyarán, amíg ezek pártpolitikai színezetet, pártpolitikai akciót nem jelentenek – közölte Fábri György rektorhelyettes.

A sajtótájékoztatón megjelent a Hallgatói Hálózat több aktivistája is. Volt közöttük olyan, aki részt vett a Fidesz-székház elfoglalásában. A Hallgatói Hálózat egyike azoknak a szervezeteknek, amelyeknek Bajnai Gordon együttműködést ajánlott már tavaly ősszel. A rektorhelyettes nem engedte, hogy a Hír TV megkérdezze az aktivistáktól, ott lesznek-e a Fidesz-székház elé szombatra meghirdetett újabb demonstráción.

„A tekintetben ne folytassanak kérdés-feleletet, hogy egy pártpolitikai rendezvényen mi fog történni – mondta Fábri György. – Én ezt nem hallgathatom meg, ezt az összejövetelt én nem ezért hívtam össze, én kérem, hogy erről itt ne beszéljenek, mert ehhez nekünk nincs közünk” – tette hozzá a rektorhelyettes.

Az egyik hahás aktivista végül mikrofon elé állt. – Egyikünk sem vesz részt olyan megmozduláson, legalábbis a saját nevemben tudok beszélni, amit politikai szervezet intézett volna, mindenki civilként jelent meg, mind a székházfoglaláson, mind az utána történő rendezvényeken – mondta Kiss Kata aktivista.

A rektorhelyettes a sajtótájékoztatóról távozóban még egyszer szóvá tette a Hír TV kérdését: „ez egy provokáció volt, az egyetemet nem kell bántani”.

Egyenes választ egy másik HaHa-aktivista sem adott arra, hogy ott lesznek-e az újabb megmozduláson a Fidesz-székház előtt. Füzessi Károly Haha-aktivista elismerte, hogy a székházfoglalás nem spontán megmozdulás volt, arra együtt készültek az aktivisták.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!