2021. január 27.,
szerda, Angelika napja

A Gyurcsány-párt álhír járatán továbbra sincs fék

MTI

2020. szeptember 28., hétfő 11:57

A Demokratikus Koalíció ne keverje össze a mostani helyzetet a balatonőszödi frakcióüléssel, nem lehet következmények nélkül hazudni, így nem késő, hogy a DK leállítsa járványügyben tanúsított hazugsággenerátort – így reagált Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Oláh Lajosnak, a Demokratikus Koalíció politikusának a napirend előtti felszólalására. Az ellenzéki politikus szerint egyebek között ingyenes tesztelést követelt és arról is beszélt, hogy a DK népszavazást kezdeményezett az ingyenes vírustesztelésről ezen kívül az emberek kizsigerelésével, anyagi és erkölcsi semmibevételével vádolta meg a kormányt.

A kormány nevében Dömötör Csaba reagált. Az államtitkár úgy fogalmazott, a Gyurcsány-párt álhír járatán továbbra sincs fék, a DK-sok továbbra sem hajlandók részt venni a járvány elleni összefogásban, hanem álhíreket terjesztenek.

Az ellenzéki párt népszavazási kezdeményezését a kormánypárti politikus olyan tudatos félrevezetési kísérletnek nevezte, ami szorosan kapcsolódik Dobrev Klára azon korábbi kijelentéséhez, amely szerint Magyarországon 10-ből 8 tesztért fizetni kell.

Ez hazugság, teljesen nyilvánvaló, hogy amit önök mondanak, az nem igaz

– tette hozzá. A közel 700 ezer elvégzett teszt túlnyomó többsége ingyenes volt, ha a tesztet a hatóságok, a kórházak, vagy a háziorvos kéri, akkor azért nem kell fizetni Dömötör Csaba közlése szerint.

Az államtitkár ismét cáfolta Dobrev Klárának azt az állítását is, hogy a mindenhol átálltak a tömeges és ingyenes tesztelésre, ami szintén nem igaz.

HírTV