2023. 01. 29. Vasárnap Adél napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

A Gyurcsány-párt álhír járatán továbbra sincs fék

A Demokratikus Koalíció ne keverje össze a mostani helyzetet a balatonőszödi frakcióüléssel, nem lehet következmények nélkül hazudni, így nem késő, hogy a DK leállítsa járványügyben tanúsított hazugsággenerátort – így reagált Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Oláh Lajosnak, a Demokratikus Koalíció politikusának a napirend előtti felszólalására. Az ellenzéki politikus szerint egyebek között ingyenes tesztelést követelt és arról is beszélt, hogy a DK népszavazást kezdeményezett az ingyenes vírustesztelésről ezen kívül az emberek kizsigerelésével, anyagi és erkölcsi semmibevételével vádolta meg a kormányt.

  • A Gyurcsány-párt álhír járatán továbbra sincs fék

A kormány nevében Dömötör Csaba reagált. Az államtitkár úgy fogalmazott, a Gyurcsány-párt álhír járatán továbbra sincs fék, a DK-sok továbbra sem hajlandók részt venni a járvány elleni összefogásban, hanem álhíreket terjesztenek.

Az ellenzéki párt népszavazási kezdeményezését a kormánypárti politikus olyan tudatos félrevezetési kísérletnek nevezte, ami szorosan kapcsolódik Dobrev Klára azon korábbi kijelentéséhez, amely szerint Magyarországon 10-ből 8 tesztért fizetni kell.

Ez hazugság, teljesen nyilvánvaló, hogy amit önök mondanak, az nem igaz

– tette hozzá. A közel 700 ezer elvégzett teszt túlnyomó többsége ingyenes volt, ha a tesztet a hatóságok, a kórházak, vagy a háziorvos kéri, akkor azért nem kell fizetni Dömötör Csaba közlése szerint.

Az államtitkár ismét cáfolta Dobrev Klárának azt az állítását is, hogy a mindenhol átálltak a tömeges és ingyenes tesztelésre, ami szintén nem igaz.

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!