2021. 12. 09. Csütörtök Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

A Gyurcsány- és Bajnai-kormány egyik államtitkára segítheti Karácsony munkáját

Cáfolta Karácsony Gergely, hogy Bajnai Gordon egyik legfőbb bizalmasa lehet Budapest új főjegyzője. Az Origo írt arról, hogy a városvezető Tordai Csabát, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány államtitkárát nevezi majd ki. Tordai Csaba korábban egy olyan civil alkotmánytervezetet is írt, amely a passzív választójogot kiterjesztené a bevándorlókra, de elvenné a választójogot a külhoni magyaroktól. Karácsony Gergely híradónk kérdésére elismerte, hogy főpolgármesterként számít Tordai Csaba tanácsaira.

Bajnai Gordon egyik legfőbb bizalmasa lehet a Karácsony Gergely vezette Budapest új főjegyzője – erről írt kedden az Origo. Az internetes lap közölte: a városvezető Tordai Csabát, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány államtitkárát nevezi majd ki. Tordai Csaba 2003-tól az Igazságügyi Minisztériumban dolgozott, 2007 és 2010 között pedig államtitkárként folytatta karrierjét. De Tordai kuratóriumi tagja volt 2015-ig a Bajnai Gordon által létrehozott Haza és Haladás Közpolitikai Közhasznú Alapítványnak is.

Az elmúlt napokban azonban nem csak Tordai Csaba neve jelent meg. Sajtóhírek szerint Demszky Gábor, volt SZDSZ-es politikus is újra szerepet kaphat a fővárosi politikában. A Pesti Srácok írt arról, hogy Demszky akár Karácsony Gergely főtanácsadója is lehet. Korábban a Somogyi Hírlap pedig úgy értesült, hogy a Gyurcsány kormány egykori miniszterét, Lamperth Mónikát is felkérték a főjegyzői pozícióra.

A főpolgármester ugyanakkor Híradónk kérdésére cáfolta, hogy Lamperth Mónika szerepet kapna a fővárosi politikában. Karácsony Gergely emellett azt állította: Demszky Gáborral az elmúlt időszakban nem is beszélt.

Karácsony Gergely azt is tagadta, hogy Tordai Csabát kérte fel főjegyzőnek. Azt azonban elismerte, hogy főpolgármesterként számít a tanácsaira.

Tordai Csaba 2011-ben szerzőtársaival írt egy civil alkotmánytervezetet is. Ebben a tervezetben a külhoni magyarok választójogát visszavették volna a parlamenti választások kapcsán. Illetve javaslatot tettek arra, hogy az önkormányzati választáson a passzív választójogot kiterjesszék a nagykorú menekültekre, bevándorlókra és letelepedettekre. Úgy fogalmaznak: ’ha valaki tartósan Magyarországon él, és megszerzi az adott település lakóinak bizalmát, nem indokolt, hogy ne lehessen helyi képviselő vagy polgármester”.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!