2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Napi aktuális 04:40

Belföld

A gyermekvédelmi törvénnyel lépnének fel a Pride ellen Pécsen

A gyermekvédelmi törvényre hivatkozva feljelentést tett a Mi Hazánk Pécsen. Az ottani Pride nyitóeseménye robbantott ki botrányt. A szivárványos napra gyerekeket is várnak, a kormánypárt egyik képviselője a polgármesternél tiltakozik.

  • A gyermekvédelmi törvénnyel lépnének fel a Pride ellen Pécsen

A Pride-hoz kapcsolódóan a pécsi Civil Közösségek Házában nőnek öltözött férfiak ruhákat terveztek volna. A városban az elképzelés heves indulatokat váltott ki. Az épület vezetője végül a tiltakozások miatt nem engedélyezte a rendezvényt. Ez viszont a Soros Györgyhöz köthető Amenesty Internationalt háborította fel, a szervezet a polgármesternél tiltakozott. A Mi Hazánk Mozgalom pedig a gyermekvédelmi törvény megsértése miatt rendőrségi feljelentést tett.

– Mint nagycsaládos ember elítélem az ilyen erőszakos nyomulást, amit az LMBTQ-lobbi művel. Rengetegen keresnek meg, hogy fejtsünk ki ellenállást, mert sokan nem szimpatizálnak ezzel a dologgal – nyilatkozta  Mészáros Sándor, a Mi Hazánk Mozgalom Baranya megyei elnöke.

Varga Tamás, a párt dél-dunántúli regionális igazgatója szerint a hatóság várhatóan elrendeli a nyomozást.

– Ne legyenek a gyermekeink kitéve annak, hogy a nemi identitást befolyásoló erőszakos rendezvényeken kelljen részt venniük. Megkérjük a szülőket is, hogy ne vigyék el ilyen rendezvényekre a gyermekeiket – tette hozzá a regionális igazgató.

Az augusztus 19-i rendezvényt végül az egyik belvárosi szórakozóhelyen tartják meg, feltéve, ha addig a hatóság be nem tiltja.

– A Pécsi Pride-ról most lehullt a lepel, hiszen sokáig azt mondták, hogy ők a befogadást segítő rendezvényt szerveznek, ami nem érinti a gyermekeket. És most lám, kiderült, hogy a rendezvénysorozat legelején szivárványos gyermeknapot kívánnak szervezni, ahol drag queenek fognak kicsi gyermekekkel foglalkozni. Ezt már kifejezetten törvényellenesnek és károsnak gondoljuk. Ezért felszólítottam a polgármestert, gondoskodjon róla, hogy ez a rendezvény ne jöhessen létre – nyilatkozta Kővári János, a Pécsi Közgyűlés fideszes frakciójának vezetője, aki nyílt levélben szólította fel Pécs balliberális polgármesterét, hogy szerezzen érvényt a törvénynek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén elrendelte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámolását. A HírTV Napi aktuális című műsorának vendége volt Trencséni Dávid újságíró és Kovács András, az Origo főmunkatársa.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!