2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 00:20

Belföld

A gyermekoltás-ellenesek mozgalma mögött felsejlik a Mi Hazánk neve is + videó

Az utóbbi években egyre aktívabbá váló oltásellenes mozgalmak jogszerű eljárások mögé bújva, jogszerűtlen és szakmaiatlan indokokkal igyekeznek akadályozni a védőoltási program működését. Idén már 96 eljárás indult védőoltás alóli mentesítés miatt, míg három éve csak 19 ilyen eset volt.

  • A gyermekoltás-ellenesek mozgalma mögött felsejlik a Mi Hazánk neve is + videó

Egy sor pert indítottak, egyesek bevallottan időhúzás céljából különböző oltásellenes személyek az elmúlt hónapokban. Csak 2024-ben közel száz ilyen esetről lehet már tudni, amelyek akadályozzák a védőoltási program működését. Az oltásellenes szülők olyan házi-, gyermek- és oltóorvosokat hoznak méltatlan helyzetbe, hurcolnak és aláznak meg, akik a gyermekek gyógyítására esküdtek fel. Azokat az orvosokat vegzálják, akik a legjobb szakmai tudásuk szerint akarják, hogy a gyerekeknek ne essen bajuk, hogy egy egyszerűen kiheverhetőnek tűnő betegség ne okozzon maradandó egészségkárosodást vagy legrosszabb esetben halált.

Mindez bizonyára nehezebben menne politikai hátszél nélkül, ugyanakkor – amint azt látni fogjuk – egy parlamenti párt kontúrjai sejlenek fel az gyermekoltás-ellenesek mozgalma mögött. 

A perek kapcsán a közösségi médiában gyakran kerül elő az azokért felelős kör egyik vezéralakjának, egy bizonyos Botka Istvánnak a neve. Esetében a Mi Hazánk fehérvári tagjáról, Toroczkai László pártelnök bizalmasáról van szó. 

Botka egy interneten fellelhető videó tanúsága szerint 2023. február 5-én Székesfehérváron együtt szerepelt a pártelnökkel egy fórumon. 2023. szeptember 14-én egy közös videót tett közzé Árgyelán Jánossal, a Mi Hazánk Fejér vármegyei elnökével, szintén az oltásellenesség témájában. A felvétel Botka István szerint a párt székesfehérvári irodájában készült.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!