2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

A Fővárosi Nagycikusz előadásával zárult az Erzsébet-tábor második turnusa

A Fővárosi Nagycirkusz előadásával zárult a zánkai Erzsébet-tábor második turnusa is. A 250 kárpátaljai magyar gyerek mellett, a napközi Erzsébet-táborban résztvevők, és csaknem száz, egyszülős család is ott lehetett az előadáson. A programokon az év végéig csaknem 130 ezren vehetnek részt.

  • A Fővárosi Nagycikusz előadásával zárult az Erzsébet-tábor második turnusa

Gyerekzsivajtól volt hangos péntek délelőtt a Fővárosi Nagycirkusz. Az Erzsébet-táborozók a nyaralás zárónapján tekinthették meg a Repülőcirkusz című előadást. Az egy hetes üdülés alatt számos programmal várták a gyerekeket Zánkán.

"Én először négy évvel ezelőtt voltam itt, és most vagyok másodjára, nagyon sokat változott a tábor ezalatt a négy év alatt, viszont ez most jobban a szívembe férkőzött. Nagyon jó volt, nagyon érdekesek voltak a programok, soha nem lehetett unatkozni"

- mondta egy táborozó.

Nyáron kárpátaljai magyar gyerekek, és magyarul tanuló ukrán gyerekek is érkeznek az Erzsébet- táborba. Az egyik fő cél, hogy a nem anyaországban élő diákok közelebb kerülhessenek az anyaországban élő társaikhoz. 

"Azt emelte ki, hogy a csapatban való együttműködés, együtt dolgozás az mennyivel fontosabb mint az egyéniben való működés, és mennyivel többet lehet elérni, ha csapatban dolgoznak, és én azt vettem észre, hogy ez egy közösségformáló hét is volt, nagyon nagyon összekovácsolódtak, a végén mindenki sírt hogy vége van"

- fogalmazott a Viski Kölcsey Ferenc Magyar nyelvű Középiskola pedagógusa, Becska Adrienn.

A kárpátaljai gyerekek mellett a napközi Erzsébet-táborozók és rajtuk kívül csaknem száz, egyszülős család is megtekinthette a cirkuszi előadást.

"A második turnus különlegessége, a kárpátaljai magyar gyermekek mellett - akik 250-en, egy héten keresztül nyaraltak a zánkai táborban, napközi Erzsébet-táborozók is részt vesznek a cirkuszi előadáson, ők több mint 500-an utaztak fel az ország több száz pontjáról a fővárosba, mellettük pedig egyszülős családok is részt vesznek ezen az alkalmon, a Fővárosi Nagycirkusz előadásán"

- mondta Darabánt Judit, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyerekekért Alapítvány kommunikációs igazgatója. 

Az oktatásért felelős államtitkár szerint ezek a programok olyan élményt jelentenek a gyerekeknek, amelyekből egy életen át lehet táplálkozni.

"A sport, a zene, a különböző logikai játékok a különböző érdekes bemutatók, de ezen belül pl. ez a mai előadás olyan feltöltődést jelent, ami a majdan, ősszel induló új tanévben lelki, szellemi táplálékul tud szolgálni mindenkinek"

- fogalmazott az EMMI oktatásért felelős államtitkára, Bódis József.

Az ottalvós és napközi Erzsébet-táborokban, valamint a fővárosi gyermekprogramokon az év végéig csaknem 130 ezren vehetnek részt.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!