2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Belföld

A fővárosi lakosságra hárítanák a vízdíjemelést a cégek

"Szükség van a vízdíjak rendezésére" - ezt a fővárosi vízművek vezetője mondta, egyetértésben a budapesti városvezetéssel.

  • A fővárosi lakosságra hárítanák a vízdíjemelést a cégek

A lakosságra hárítanák a vízdíjemelést a cégek - mutatott rá a Hír TV által megkérdezett közgazdász professzor. Lentner Csaba szerint az Állami számvevőszéknek átfogó vizsgálatot kellene végeznie a fővárosi közműcégeknél, így véget lehetne vetni a pazarló gazdálkodásnak.

"Ma ott tartunk, hogy a vízdíj nem elegendő arra sem, hogy egyébként kitermeljük a vizet és eljuttassuk a háztartásba a csövek nélkül" - ezt pedig Tüttő Kata főpolgármester-helyettes mondta.

Közben Karácsony Gergely azt állítja: veszélybe került a városi közszolgáltatások finanszírozása, ezért a jegyáremelése után duplájára emelné az ivóvíz használatát is.

"A magyar kormány nem támogatja, hogy a lakosságnak nagyobb terhet kelljen vállalni. Semmilyen vízdíj vagy rezsi áremelést nem támogatunk. Nagyon sokat tettünk azért és nagyon nagy árat fizettünk a szó legszorosabb értelmében azért is, hogy ne kelljen az embereknek többet fizetni rezsiért. Szerintem ez fontos, hogy így is maradjon" - jelentette ki Gulyás Gergely a Kormányinfón.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Merre tovább Franciaország?

Merre tovább Franciaország?

Soha nem látott mértékben tolódott jobbra a lakosság – Macron máris riadót fújt, „szélsőséges politikai fordulattal” riogat – írta meg a Mandiner.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

29. alkalommal vonult szombaton a fővárosban az LMBTQ közösség. A Budapest Pride felvonuláson idén is jelen voltak baloldali pártok, sőt a Momentum és a Két Farkú Kutyapárt saját kamionnal is készült. A tömeg elején sétált a többi között Karácsony Gergely főpolgármester és David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!