2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

A fővárosban is a "több rendőrt az utcára" elvet követik

Nem tudott pontos számot mondani a belügyminiszter a BRFK-n megszűnő beosztásokról, de az átalakítást december 31-éig végrehajtják. Pintér Sándor azt mondta, hogy a fővárosi rendőrség átszervezésénél is követik a „több rendőrt az utcára” elvet.

„A tábla marad” – jelentette ki Pintér Sándor a Hidegkúti Rendészeti Központot átadásán a fővárosban. A villamos-végállomáshoz közel eső önkormányzati épület az összedőlés szélén állt, és olykor hajléktalanok lakták. A II. kerület 65 millió forintot adott a felújításra.

„Ennek az épületnek is lett az a következménye, hogy azt a térfigyelő rendszert, amely a kerület belsejében valósul meg, és most már húsz kamerával szolgálja a közbiztonságot, elkezdjük Pesthidegkúton is kiépíteni” – közölte Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere. A rendészeti központban a körzeti megbízott mellett a polgárőröknek is helyet biztosítanak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon közben 750 be nem töltött pozíciót szüntetnek meg. Az üres státusokat a korábbi tervek szerint a fővárosi rendőrség átalakításának keretében a kerületi rendőrkapitányságok tölthették volna fel azért, hogy csökkentsék a nyomozók leterheltségét.

„A központi területről, a Nemzeti Nyomozó Irodának a közel ezerfős létszámából mintegy 370 főt tartottunk meg – mondta Pintér Sándor a Hír TV-nek, – a célkitűzésünk tehát: a közterületre rendőrt! És ennek megfelelően valósul meg a BRFK-nak az átszervezése is. Jelen pillanatban a teljes átszervezésnek a jóváhagyása nem történt meg, ezt követően tudok nyilatkozni, hogy ki hova kerül, hány fővel lesz több a közterületen.”

Pintér Sándor szerint az átalakítás december 31-éig véget ér a BRFK-n.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!