2022. 08. 10. Szerda Lőrinc napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

A főváros továbbra sem támogatja a stadion megépítését

Továbbra sem tudni, hogy mi lesz a IX. kerületbe tervezett atlétikai stadionnal. Karácsony Gergely a kampányában határozattan azt mondta, hogy nem támogatja a beruházást. A kormány szerint viszont még a kritikusok is azt mondják, hogy szükséges a csepeli terület-rendezés, és az atlétika VB hasznot hoz a fővárosnak és az egész országnak. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ez egy zöld beruházás, ezért érthetetlen, hogy aki zöldnek mondja magát, miért nem támogatja.

  • A főváros továbbra sem támogatja a stadion megépítését

15 hektár új zöldfelület Budapesten, új közpark és közösségi terek. Így nézne ki az új budapesti atlétikai centrum.

Az egykori Vituki strand helyén épülne meg magyarországi első atlétikai stadionja. 2018 decemberében Budapest kapta meg a jogot, hogy megrendezhesse a 2023-as atlétikai világbajnokságot.

Ezt Ferencváros frissen megválasztott ellenzéki polgármestere mondta még korábban egy kerekasztal beszélgetésen. Baranyi kerületében épülne fel a stadion, amivel ő nem ért egyet.

A beruházás nemcsak Baranyi kerületét szépítené, hanem Csepelt is. Borbély Lénárd polgármester hangsúlyozta, Csepel számára ez nemcsak egy sportberuházás, hanem régóta szükséges városfejlesztés. A polgármester szerint Karácsony Gergely kettős mércét alkalmaz, hiszen míg a szocialista vezetésű Kispesten épülő futballstadiont támogatja, addig az atlétikai stadiont ellenzi.

Karácsony a főpolgármesteri kampányában határozottan azt állította, hogy nem támogatja a sport beruházásokat. Megválasztása óta azonban már többször megváltoztatta a véleményét a kérdésben. Az atlétikai stadionról például híradónk kérdésére korábban azt mondta, társadalmi vitát rendezne róla. A héten viszont már újra ellenezte a beruházást.

Az atlétikai stadion ügyében november végéig várnia kell a kormánynak a fővárosra - jelentett ki a miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Gulyás Gergely hozzátette: hogyha valaki zöldpolitikusnak tartja magát akkor érthetetlen, hogy miért nem támogatja ezt az igazán zöld beruházást.

A világbajnokságért egyébként máris sokan megmozdultak. A Facebookon a világbajnoki bronzérmes gátfutó, Baji Balázs indított a vb-t támogató mozgalmat, majd a hétvégén a nemzet sportolói kérték arra Budapest új vezetőit, hogy járuljanak hozzá a vb megrendezéséhez, ezenkívül a Magyar Sportújságírók Szövetsége is kiállt a verseny mellett. Debrecen városa jelezte, ha Budapestnek nem kell a VB, ők szívesen megrendeznék.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!