2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

A főváros továbbra sem támogatja a stadion megépítését

Továbbra sem tudni, hogy mi lesz a IX. kerületbe tervezett atlétikai stadionnal. Karácsony Gergely a kampányában határozattan azt mondta, hogy nem támogatja a beruházást. A kormány szerint viszont még a kritikusok is azt mondják, hogy szükséges a csepeli terület-rendezés, és az atlétika VB hasznot hoz a fővárosnak és az egész országnak. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ez egy zöld beruházás, ezért érthetetlen, hogy aki zöldnek mondja magát, miért nem támogatja.

  • A főváros továbbra sem támogatja a stadion megépítését

15 hektár új zöldfelület Budapesten, új közpark és közösségi terek. Így nézne ki az új budapesti atlétikai centrum.

Az egykori Vituki strand helyén épülne meg magyarországi első atlétikai stadionja. 2018 decemberében Budapest kapta meg a jogot, hogy megrendezhesse a 2023-as atlétikai világbajnokságot.

Ezt Ferencváros frissen megválasztott ellenzéki polgármestere mondta még korábban egy kerekasztal beszélgetésen. Baranyi kerületében épülne fel a stadion, amivel ő nem ért egyet.

A beruházás nemcsak Baranyi kerületét szépítené, hanem Csepelt is. Borbély Lénárd polgármester hangsúlyozta, Csepel számára ez nemcsak egy sportberuházás, hanem régóta szükséges városfejlesztés. A polgármester szerint Karácsony Gergely kettős mércét alkalmaz, hiszen míg a szocialista vezetésű Kispesten épülő futballstadiont támogatja, addig az atlétikai stadiont ellenzi.

Karácsony a főpolgármesteri kampányában határozottan azt állította, hogy nem támogatja a sport beruházásokat. Megválasztása óta azonban már többször megváltoztatta a véleményét a kérdésben. Az atlétikai stadionról például híradónk kérdésére korábban azt mondta, társadalmi vitát rendezne róla. A héten viszont már újra ellenezte a beruházást.

Az atlétikai stadion ügyében november végéig várnia kell a kormánynak a fővárosra - jelentett ki a miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Gulyás Gergely hozzátette: hogyha valaki zöldpolitikusnak tartja magát akkor érthetetlen, hogy miért nem támogatja ezt az igazán zöld beruházást.

A világbajnokságért egyébként máris sokan megmozdultak. A Facebookon a világbajnoki bronzérmes gátfutó, Baji Balázs indított a vb-t támogató mozgalmat, majd a hétvégén a nemzet sportolói kérték arra Budapest új vezetőit, hogy járuljanak hozzá a vb megrendezéséhez, ezenkívül a Magyar Sportújságírók Szövetsége is kiállt a verseny mellett. Debrecen városa jelezte, ha Budapestnek nem kell a VB, ők szívesen megrendeznék.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így riogat Pikó András + videó

Így riogat Pikó András + videó

A VIII. kerületi baloldali polgármester valótlanságokat állít az Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésével kapcsolatban - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kiemelte: Pikó András a 2019-es kampányát is hazugságokra alapozta, ezt ismételné meg idén is.
Emlékük legyen áldott + videó

Emlékük legyen áldott + videó

A Parlamentben is megemlékeztek a holokauszt magyarországi áldozatairól. 1944-ben ezen a napon, április 16.-án kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. A Mazsihisz elnöke emlékeztetett, a zsidókat ma Izraelben érő véres támadások után ismét magasra csapott az antiszemitizmus lángja a világban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!