2021. 09. 20. Hétfő Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Sajtóklub 21:05

Belföld

A főváros továbbra sem támogatja a stadion megépítését

Továbbra sem tudni, hogy mi lesz a IX. kerületbe tervezett atlétikai stadionnal. Karácsony Gergely a kampányában határozattan azt mondta, hogy nem támogatja a beruházást. A kormány szerint viszont még a kritikusok is azt mondják, hogy szükséges a csepeli terület-rendezés, és az atlétika VB hasznot hoz a fővárosnak és az egész országnak. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ez egy zöld beruházás, ezért érthetetlen, hogy aki zöldnek mondja magát, miért nem támogatja.

15 hektár új zöldfelület Budapesten, új közpark és közösségi terek. Így nézne ki az új budapesti atlétikai centrum.

Az egykori Vituki strand helyén épülne meg magyarországi első atlétikai stadionja. 2018 decemberében Budapest kapta meg a jogot, hogy megrendezhesse a 2023-as atlétikai világbajnokságot.

Ezt Ferencváros frissen megválasztott ellenzéki polgármestere mondta még korábban egy kerekasztal beszélgetésen. Baranyi kerületében épülne fel a stadion, amivel ő nem ért egyet.

A beruházás nemcsak Baranyi kerületét szépítené, hanem Csepelt is. Borbély Lénárd polgármester hangsúlyozta, Csepel számára ez nemcsak egy sportberuházás, hanem régóta szükséges városfejlesztés. A polgármester szerint Karácsony Gergely kettős mércét alkalmaz, hiszen míg a szocialista vezetésű Kispesten épülő futballstadiont támogatja, addig az atlétikai stadiont ellenzi.

Karácsony a főpolgármesteri kampányában határozottan azt állította, hogy nem támogatja a sport beruházásokat. Megválasztása óta azonban már többször megváltoztatta a véleményét a kérdésben. Az atlétikai stadionról például híradónk kérdésére korábban azt mondta, társadalmi vitát rendezne róla. A héten viszont már újra ellenezte a beruházást.

Az atlétikai stadion ügyében november végéig várnia kell a kormánynak a fővárosra - jelentett ki a miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Gulyás Gergely hozzátette: hogyha valaki zöldpolitikusnak tartja magát akkor érthetetlen, hogy miért nem támogatja ezt az igazán zöld beruházást.

A világbajnokságért egyébként máris sokan megmozdultak. A Facebookon a világbajnoki bronzérmes gátfutó, Baji Balázs indított a vb-t támogató mozgalmat, majd a hétvégén a nemzet sportolói kérték arra Budapest új vezetőit, hogy járuljanak hozzá a vb megrendezéséhez, ezenkívül a Magyar Sportújságírók Szövetsége is kiállt a verseny mellett. Debrecen városa jelezte, ha Budapestnek nem kell a VB, ők szívesen megrendeznék.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: A Jobbik szokása, hogy akit börtönnel fenyeget, azzal összeáll

Hevesen támadta az ellenzék Orbán Viktort beszédét követően. 2021. szeptember 20.

Hétfőn sem indult zökkenőmentesen a baloldali előválasztás

A KDNP frakciószóvivője szerint ebből is látszik, hogy az ellenzék még egy előválasztást sem tud megrendezni. 2021. szeptember 20.

Orbán Viktor: Nehéz értelmesen beszélni erről

Az ellenzék részéről olyan abszurd és képtelen állításokkal találja magát szembe az ember, hogy nehéz értelmesen beszélni erről – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, amikor válaszolt az ellenzéki frakcióvezetők felszólalására a parlament idei őszi ülésszakának első napján. 2021. szeptember 20.

Legfrisebb híreink

Hekkertámadás vagy rendszerhiba?

Továbbra sem lehet tudni, miért mondott csődöt az ellenzéki előválasztás rendszere a hétvégén. A Napi aktuális vendége volt Ifj. Lomnici Zoltán jogi szakértő.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!