2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Belföld

A főpolgármester szeretne járatritkítást, de a kampány után + videó

Karácsony Gergely az ATV-ben beszélt terveiről. Szerinte a járatritkítás jó szakmai javaslat volt, csak „nem a kampányban kell megcsinálni” – írja a Mandiner.

  • A főpolgármester szeretne járatritkítást, de a kampány után + videó

A Mandiner cikke emlékeztet, hogy Karácsony Gergely szerint jó szakmai javaslat volt a járatritkítás a fővárosban, hiszen mint Budapest főpolgármestere fogalmazott: „a legjobb szakmai javaslat is elvérezhet, ha az egyesek gátlástalan önzésének és a lejárató politikai kampánynak válik áldozatává”. 

Pénteken aztán kiderült, a főpolgármester ennek ellenére mégis visszavonatta a járatritkítást. Arra kérte „a BKK munkatársait, hogy óvják meg a szakmai munkát a politikai kampány hatásaitól, állítsák vissza a korábbi menetrendet, és a közlekedési fejlesztésekről egyeztessenek a kerületekkel.”

Az ATV oldalán azonban érdekes nyilatkozat jelent meg Karácsony Gergelytől a járatritkítások visszavonása kapcsán. Mint a politikus az ATV Híradónak nyilatkozva fogalmazott:

Lesz még módunk arra, hogy a kerületekkel egyeztetve egy jobb menetrendet alakítsunk ki, de ezt nem a kampányban kell megcsinálni

– magyarázta Budapest főpolgármestere. Elmondta azt is: szerinte a választási kampányban nagyon nehéz a racionalitásnak és a szakmai érveknek teret szerezni egy hisztériával szemben. Vagyis Karácsony Gergely gyakorlatilag belengette, hogy a kampány után megvalósítja a járatritkítást.

 

 Forrás: Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!