2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

A főpolgármester-helyettes megvédte Karácsony botrányba keveredett jogi főtanácsadóját

Kiss Ambrus szerint Tordai Csaba továbbra is kiváló munkát végez a fővárosnál, és nem tervezik a felfüggesztését.

  • A főpolgármester-helyettes megvédte Karácsony botrányba keveredett jogi főtanácsadóját

A főpolgármester-helyettes, Kiss Ambrus egy háttérbeszélgetés során elmondta, hogy a 99 Mozgalom finanszírozási botrányába keveredett Tordai Csaba felfüggesztése fel se merült, ugyanis a politikus szerint a jogi tanácsadó

kiváló munkatársunk, és kiváló munkát végez a Városháza működtetésével, a döntések előkészítésével kapcsolatban

Kiss Ambrus ezek után kijelentette, hogy a fővárosnak semmi oka nincs arra, hogy megszakítsa a kapcsolatot Tordai Csabával és ne dolgozzon tovább Gyurcsány Ferenc egykori államtitkárával.

A háttérbeszélgetés során Kiss Ambrus magyarázkodni kényszerült Rákosrendező kapcsán. A főpolgármester-helyettes a Magyar Nemzet kérdésére ugyanis elárulta, az, hogy évekkel ezelőtt Karácsony Gergely oslói mintára támogatta Rákosrendező rendbetételét és magasházakat álmodott a területen, nem jelenti azt, hogy a most megvalósuló projektet is támogatja, ugyanis a politikus szerint a két kijelentés között eltelt időben megváltozott a magasház kifejezés jelentése. 

Kiss Ambrus szerint ugyanis korábban Zugló polgármestereként Karácsony Gergely 65 méter alatt magasházakra gondolt, miközben most 65 méteresnél magasabb épületekről van szó a tervekben. 

Abban az időben, amikor a főpolgármester erről beszélt, akkor a magasház még egészen mást jelentett, mint jelenleg. Akkor 65 méter volt a legmagasabb szint.

– jelentette ki a főpolgármester-helyettes a háttérbeszélgetés során. 

Nemrég maga Karácsony Gergely is magyarázkodni kezdett a magasházkérdéssel kapcsolatban. A főpolgármester egy Facebook-posztban szintén elmondta, hogy a korábban elfogadott dokumentumban kizárólag a 65 méternél alacsonyabb magasházak építését támogatták.

Szintén a háttérbeszélgetés során Kiss Ambrus ugyanakkor kifejtette, hogy Karácsony Gergely Budapestinfón elhangzott követeléseinek jó része egyezik a kormány álláspontjával, azaz a főváros és a kabinet is támogatja a kisföldalatti meghosszabbítását és a kérdéses terület zöldítését. 

Fotó: Havran Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!