2021. április 17.,
szombat, Rudolf napja

A fő- és utószezonnal számolnak a Tisza-tónál

2020. július 3., péntek 12:09

Öt Tisza-tavi település újulhat meg idén 160 millió forint turisztikai támogatásból. A juttatást Tiszafüreden strandfejlesztésre fordították a holtszezonban. Így a fő- és utószezonban már megújult környezettel várják a vendégeket. A vízpartra épített zárt medence lehetővé teszi a biztonságos fürdőzést, valamint számos új sportolási lehetőséggel is élhetnek az oda látogatók.

Hétköznap délutánhoz képest meglehetősen sokan vannak a tiszafüredi strandon, amely az idei főszezonra komoly ráncfelvarráson esett át. Mostantól két motoros mentőcsónak ügyel a fürdőzők biztonságára, és a part mentén is kialakítottak egy zárt medencét egy moduláris stég-rendszer segítségével.

Alapvetően nekünk a célcsoportunk itt Tiszafüreden a gyermekes családok. De természetesen nyitottak vagyunk mindenkire és ez meg is látszik, mert a rendezvényeinknek a sokszínűsége, vagy a Tisza-tó, Tiszafüred által nyújtott szolgáltatások sokszínűsége is azt mutatja, hogy itt a fiataloktól kezdve egészen az idős korosztályig mindenki megtalálhatja a számítását

- mondta Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere. 

A biztonságos fürdőzés mellett számos új sportolási lehetőséggel élhetnek a helyiek és az oda látogatók. Újdonság az erőgép- park, valamint a kosárlabdázásra és lábteniszezésre is alkalmas sportpálya.

A strandok felújítása, fejlesztése 2018 óta kiemelt ágazat. Az első ütemben a Balaton szabadstrandjai újultak meg mintegy kétmilliárd forint értékben. Tavaly már közel négy és félmilliárd forint jutott negyvenhárom természetes vizű fürdőhely fejlesztésére.

A harmadik ütem, ami az idei évet öleli fel, kilencven strandhoz hoz minőségi fejlesztést több mint hárommilliárd forint értékben. És a Balaton és a Dunakanyar és a Tisza- tó mellett bejött új területként maga a Tisza és a Velencei-tó

- fogalmazott Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató- helyettese. 

A Magyar Turisztikai Ügynökség százhatvanmillió forintos támogatásának köszönhetően a Tisza-tó körül öt település: Abádszalók, Kisköre, Sarud, Tiszanána és Tiszafüred szabad strandjai újulhattak meg a nyárra.

HírTV