2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

A fideszes jelölt szerint ő több támogatást hozna a kerületnek

Olyan vezetőre van szüksége a XV. kerületnek, aki barátságos és közvetlen viszonyt ápol a kormánnyal – a fideszes jelölt szerint. A baloldali összefogás jelöltje azonban hazugságnak tartja, hogy egy fideszes polgármester több fejlesztést szerezne a kerületnek. A Jobbik nem indul, sőt a polgármester-választás előtt négy nappal az egyetlen helyi képviselőjük is kilépett a pártból.

  • A fideszes jelölt szerint ő több támogatást hozna a kerületnek

Célegyenesbe fordult a időközi polgármester-választás kampánya a XV. kerületben. A korábbi polgármester, a DK-s Hajdú László lemondott, miután áprilisban országgyűlési képviselői mandátumot szerzett. A kerületet azóta az alpolgármester Németh Angéla irányítja. A Fidesz a városrészt korábban vezető László Tamást indítja ellene, aki ígérte, hogy ha ő lesz a polgármester, több pénze lesz a kerületnek.

„A kerület barátságtalanul viselkedik a kormánnyal szemben, és én azt sejtem, hogy a kormány ezt nem felejti el. A mi álláspontunk a kerület és a kormány kapcsolatáról az, hogy az a kerületfejlesztés lehet eredményes a kerületi ügyekben a kormány támogatására, elsősorban a fejlesztések ügyében, amelyik közvetlen és barátságos kapcsolatot alakít ki vele” – véli László Tamás, fideszes polgármester-jelölt.

A baloldali jelölt egyik pártnak sem tagja, egy helyi civilszervezet, a Rászorulókat Támogatók Egyesülete, illetve a Szolidaritás jelöltjeként indul, de támogatja a DK, az MSZP, a Párbeszéd, és a Liberálisok is, sőt még a XV. kerületi Fúvószenekari Egyesület is. László Tamás kijelentéseit nettó hazugságnak nevezte.

„Én nem vettem ezt észre, hogy mi rossz viszont ápolnánk a kormánnyal, és a másik fele pedig az, hogy nem gondolnám, hogy egy mondjuk nem kormánypárti városvezetésű kerületben lakókat büntetni kellene azért, mert ők úgy döntöttek, hogy nem kormánypárti vezetőt választanak” – fejtette ki Németh Angéla.

Ahogy a VIII. kerületben, úgy itt sem indít jelöltet a Jobbik, az Állami Számvevőszék büntetése miatt ugyanis nehezen nyerhető választásokra nincs pénze a pártnak, ráadásul az egyetlen helyi képviselőjük is kilépett a pártból.

„A baloldal és a Fidesz csatájába itt nem tudtunk volna beleszólni saját jelölttel sem, ugyanakkor lett volna egy olyan független jelölt akit támogathattunk volna, jó programot tett le az elnökségünk elé, és más párt is támogatta volna az ő jelöltségét, illetve akár még a baloldalról is tudott volna szavazatokat hozni” – mondta Bodó Miklós, független önkormányzati képviselő.

Az LMP a Jobbik, illetve a Momentum egyik induló jelöltet sem támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!