2021. 09. 27. Hétfő Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Belföld

A Fidesz üdvözli a nemzeti régiók védelméért indított európai aláírásgyűjtés sikerét

A nagyobbik kormánypárt bízik benne, hogy a mostani kezdeményezés nem jár úgy, mint a több mint 1 millió nemzeti kisebbségben élők által kezdeményezett Minority SafePack.

Az Európai Unió területén több mint 50 millió, valamilyen őshonos nemzeti közösséghez tartozó polgár ér, akik az elmúlt években úgy érezhették, hogy kiszorultak a brüsszeli bürokraták érdeklődési- és látóköréből. A sokszor és harsányan hangoztatott EU-szintű kisebbségvédelem az őshonos nemzeti kisebbségekről tudomást sem vett, szemben az illegális migránsokkal - olvasható a közleményben.

A több mint 1 millió aláírás azt bizonyítja, hogy a hagyományos európai nemzeti kisebbségek - köztük a Magyarország határain túl élő magyarok - igenis hallatni szeretnék hangjukat Brüsszelben is, és megmaradásuk érdekében elvárják az uniós intézményektől kapott védelmet. Fontos, hogy a most induló uniós költségvetésben külön források biztosítsák az őshonos nemzeti közösségek kultúrájának, nyelvének és identitásának fönnmaradását.

A Fidesz bízik benne, hogy a mostani kezdeményezés nem jár úgy, mint a több mint 1 millió nemzeti kisebbségben élők által kezdeményezett Minority SafePack, amit az Európai Bizottság mondvacsinált okokra hivatkozva sepert le az asztalról - írták.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Elhunyt 20 beteg, 1183 új koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon

A beoltottak száma 5 879 178, közülük 5 630 587 fő már a második oltását is megkapta, 714 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 2021. szeptember 27.

Hónapokig őrizte a mindenkit érintő titkot Gyurcsány Ferenc

Visszatekintő: fokozott titoktartás volt érvényben a 2006-os megszorító csomagról 2021. szeptember 27.

Durva napokon vannak túl a határainkat védők

Több mint 1300 határsértő ellen kellett intézkedni a hétvégén. 2021. szeptember 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!