2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

A Fidesz támogatja Kocsis drogtesztjavaslatát

Támogathatónak tartja a Fidesz-frakció Kocsis Máté drogtesztjavaslatát, a megvalósítás lehetőségeiről Gulyás Gergely konzultál majd az igazságügyi tárcával. A baloldali kis pártok egyöntetűen elutasítják az ötletet, a Jobbik pedig csak a részletek ismeretében dönt az ügyről.

Vizeletmintákkal tiltakoztak hétfő délelőtt a nyolcadik kerületi polgármesteri hivatal előtt a Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezetének tagjai Kocsis Máté javaslata ellen, amely alapján kötelező drogtesztet vezettetne be a 12 és 18 év között fiataloknak, az újságíróknak és a politikusoknak. A DK elnökségi tagja, Varju László szerint az ötlet veszélyes, és jelentősen növelné a költségvetés kiadásait. „Négymilliárd forintba kerülhet a javaslat megvalósulása, miközben megelőzésre százmillió forintot költenek. Ez így elfogadhatatlan” – fogalmazott.

A baloldal egységesen elutasítja az elképzelést. A DK mellett a Liberálisok és az MSZP is elítéli a javaslatot. Az LMP társelnöke Hír TV-nek azt mondta, elfogadhatatlannak tartják az újságírók és gyermekek vegzálását. „Az, hogy a Fidesz komolyan foglalkozik egy olyan javaslattal, amely kvázi bűnözőként kezel gyermekeket, teljesen elfogadhatatlan. Anyaként maximálisan visszautasítom, hogy gyermekeket bűnözőként kezelnek, hiszen a fejlett világban mindenki tudja, hogy a prevenció az, ami hatékony. Erre persze forrásokat kell biztosítani, úgyhogy ezúton is üzenem a Fidesz-frakciónak és Kocsis Máténak, hogy inkább ezzel kellene foglalkoznia” – nyilatkozta Szél Bernadett.

A PM törvényjavaslattal tiltakozik a javaslat ellen. „Az én törvényjavaslatom azt tartalmazza, hogy a képviselők csak akkor gyakorolhassák jogaikat, ha megfújnak egy digitális véralkoholmérő szondát. Ha ez eléri a két ezreléket, akkor a képviselő aznapra legyen kitiltva az ülésteremből, legyen eltiltva a munkájáról” – közölte a párt társelnöke, Szabó Tímea. Szavainak nyomatékot adva meg is szondáztatta a Fidesz frakcióvezetőjét. Ezután Rogán Antal bejelentette: módosításokkal támogatja a Fidesz Kocsis Máté drogtesztjavaslatát, és üzent a drog liberalizációért lobbizó ellenzéki képviselőknek is. „Az egész azért van, mert az én drága képviselőtársaimnak a drog nagyon kényes kérdés” – fogalmazott Rogán.

A Fidesz frakcióvezetője kiemelte, hogy kiskorúak esetében csak a szülők ismerhetnék meg a teszt eredményét. Arról, hogy politikusok és újságírók esetében hogyan lehetne megvalósítani a drogtesztet, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta, erről a fideszes Gulyás Gergely konzultál majd az igazságügyi tárcával. „A javaslatot komolynak, épp ezért támogathatónak is tartjuk, ezért úgy gondoljuk, aki a drogszűrést ellenzi, az tudatosan vagy nem tudatosan, de a drogot támogatja. A kötelező szűréssel lehet legjobban harcolni a drogkereskedők, a szervezett bűnözés ellen, a kötelező drogszűrés a legjobb eszköz arra, hogy megvédjük a gyerekeket – fogalmazott Rogán Antal.

A javaslat támogatásáról a Jobbik a részletszabályok ismeretében határoz majd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!