2020. szeptember 27.,
vasárnap, Adalbert napja

A Fidesz szavazóit sértegette Márki-Zay

2020. augusztus 3., hétfő 12:01, frissítve: hétfő 19:05

A legszegényebb és legtanulatlanabb emberek szavaznak a Fideszre - így sértegette Márki-Zay Péter a kormánypárti szavazókat. A miniszterelnöki babérokra törő hódmezővásárhelyi polgármester Facebook-videójában azt mondta: a tehetősek és képzettek nem adják voksukat a Fideszre, ezért Orbán Viktornak most az az érdeke, hogy az országban lehetőleg kevéssé kiművelt emberek legyenek.

Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere még július elején beszélt arról az ATV-ben, hogy beszáll a miniszterelnök-jelölti versenybe.

Márky-Zay Péter ugyanakkor nem csak a kormányfői széket megcélzók táborához, hanem a fideszes szavazókat sértegetőkhöz is csatlakozott.

Közösségi oldalára feltöltött videójában azt mondta:

a kormánypártokra csak a legszegényebbek és a legtanulatlanabbak voksolnak.

Az LMP országgyűlési képviselője szerint nem szerencsés ha a szavazókat becsmérli egy politikus.

A Jobbik is elítéli a kijelentést. Z. Kárpát Dániel szerint a pártszimpátiát nem lehet leegyszerűsíteni korosztályra vagy vagyoni helyzetre.

A közelmúltban nem Márki-Zay Péter volt az egyetlen aki a kormánypárti szavazóit becsmérelte. Az Index-Momentum tüntetés szónoka a demonstráció előtt szintén arról beszélt, hogy tanulatlan vidéki emberek szavaznak a Fideszre.

Nem finomkodott Bangóné Borbély Ildikó sem. Az MSZP politikusa egyenesen patkányokhoz hasonlította a fideszeseket.

 

Hír TV