2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Belföld

A Fidesz minden támogatást megad a klímavédelmi akcióterv megvalósításához

A kormánypártok üdvözlik a klímavédelmi akcióterv megindítását, és készek minden támogatást megadni a kormánynak a megvalósításhoz, mert "a teremtett környezetünk védelme mindannyiunk közös érdeke és egyben felelőssége is" - közölte Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

  • A Fidesz minden támogatást megad a klímavédelmi akcióterv megvalósításához

Hozzátette: bíznak abban, hogy a baloldal is támogatni fogja az akciótervet, mert "nem üres szavakra, hanem cselekvésre van szükség" a klímavédelemben.

Böröcz László közölte: a Fidesz nem fogadja el, hogy a klímavédelemre hivatkozva - brüsszeli, baloldali érvelés alapján - rezsit, illetve élelmiszerárakat emeljenek, vagy csökkentsék a Magyarországnak járó kohéziós forrásokat.

Mindenkinek tennie kell a környezet megóvásáért, de a klímavédelem árát a legnagyobb szennyező vállalatoknak és országoknak kell megfizetniük, nem pedig a magyar embereknek - mondta a képviselő.

Orbán Viktor miniszterelnöknek az Európai Néppárthoz írt memorandumát Böröcz László kérdésre válaszolva jobbító szándékú javaslatnak nevezte, amely arra vonatkozik, milyen irányban kellene elmozdulnia a pártcsaládnak, hogy Európában megkerülhetetlen erő legyen.

Ehhez a Fidesz felfogása szerint a néppártnak a jobbközép irányt kellene erősítenie - jegyezte meg.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szankcionálásáról - amelyet a hétfői plenáris ülésen lelógatott molinói miatt kapott - a fideszes politikus úgy nyilatkozott: Hadházy Ákos nyilván pontosan tudta, milyen szankciókkal járhat a "bohóckodása". Azt pedig megdöbbentőnek nevezte, hogy az ellenzéki képviselő az ilyen akcióira gyűjt folyamatosan, ahelyett, hogy inkább jótékonysági célokra gyűjtene.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!