2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

A nemzeti összetartozás napjára

Magyarország azóta erősödik, amióta felismerte a nemzeti összetartozás erejét - A nemzeti összetartozás napjára

  • A nemzeti összetartozás napjára

A 2010-ben megalakult Országgyűlés egyik első döntése volt, hogy a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította június 4-ét, a trianoni békediktátum aláírásának napját. Ezzel szimbolikusan is hátat fordítottunk annak a Gyurcsány-korszaknak, amely nem tekintette a nemzet részének a külhoni magyarokat és gyűlöletkampányt folytatott ellenük. Gyurcsányék a nemzeti összetartozás napjának bevezetését sem szavazták meg.

Magyarország azonban azóta erősödik, amióta felismerte, és a mindennapok részévé tette a nemzeti összetartozás erejét gazdasági, szellemi és minden értelemben egyaránt.

Az erős nemzeti összetartozásra minden eddiginél nagyobb szükség van, mert a bevándorláspártiak - köztük a Gyurcsány vezette ellenzék - célja a nemzetek Európájának felszámolása, a nemzeti szuverenitás és a nemzeti identitás gyengítése, és egy új kevert népességű Európa létrehozása.

Mi azonban szeretnénk megőrizni Magyarországot a magyarok országának, minden magyar hazájának, éljenek akár a határon túl, vagy bárhol a világon.

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kiadó: Fidesz

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye

1920. június 4-én több millió magyar ember ébredt arra, hogy a nagyhatalmak döntése értelmében egyik pillanatról a másikra idegen ország lakója lett. A történelmi Magyarország szétszabdalásának ezt a megrázkódtatását az elmúlt évszázadban sokféleképpen próbálta feldolgozni a magyarság.

Nemzetünk életerejét mutatja azonban, hogy a Kárpát-medence legnagyobb létszámú, legmeghatározóbb nemzetisége ma is a magyar. Megindult nemzetünk önbecsülésének helyreállítása, határokon átívelő egyesítése. Ezt jelképezi, hogy a gyásznap ma már a nemzeti összetartozás napja és ma már lehetséges, hogy a nagyvilág bármely pontján élő nemzettársunk magyar állampolgár lehessen.

Most már Alaptörvényünk is kimondja, hogy mi, magyarok felelősséggel tartozunk egymásért. Büszkék lehetünk történelmi múltunkra, hőseinkre, különleges anyanyelvünkre és meg kell őriznünk ezt az örökséget!

Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

MTI - OS

 

Paletta: Több ezer diák énekel együtt a nemzeti összetartozás napján

A Hír TV Paletta műsorában Szarka Tamás mesélt az idei nemzeti összetartozás napjáról, az eseményen diákok ezrei énekelnek majd együtt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!