2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Napi aktuális 00:10

Belföld

A Fidesz-frakció törvénymódosítási javaslattal fog élni a Booking.com botránya miatt

Megkezdődtek az egyeztetések arról, hogy milyen jogszabályi módosításokra lehet szükség a Booking-ügy miatt – mondta híradónknak Szatmáry Kristóf. A Fidesz országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a Booking tartozása a hazai vállalkozások felé több tíz milliárd forintos lehetett. A Fidesz-frakció a hazai kis- és középvállalkozások érdekében bizonyos törvénymódosítási javaslatokkal fog élni, hogy ilyen helyzet többé ne alakulhasson ki – hangsúlyozta a politikus.

  • A Fidesz-frakció törvénymódosítási javaslattal fog élni a Booking.com botránya miatt

Rengeteg vállalkozást érintett a Booking.com botránya. Sokan hetekig sőt akár hónapokig nem jutottak hozzá a nekik járó kifizetésekhez a vendégeik után.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) adatai szerint több mint 3 ezer magyar szállásadónak tartozott a cég. Azért, hogy a hazai vállalkozók mihamarabb megkaphassák a pénzüket, augusztus elején a magyar hatóságok felszólították a Bookingot, hogy fizessen. Az MTÜ pedig jogsegély szolgálatot indított.

Szatmáry Kristóf elmondta, a Booking tartozása a hazai vállalkozások felé több tíz milliárd forintos lehetett. Az országgyűlési képviselő kiemelte, augusztus végére a kormány és a törvényhozás határozott fellépésének köszönhetően a hazai vállalkozások 98-99 százaléka megkapta az elmaradt díjakat a Booking.com-tól, most pedig a kormány azért tesz lépéseket, hogy ne fordulhasson többet elő hasonló probléma.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!