2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Hitvallók és ügynökök 11:00

Belföld

A Fidesszel szoros szövetségben készülnek a választásokra

A parlamenti csoportot alakító, egyesületi formában politizáló Nemzeti Fórum továbbra is a Fidesz szövetségeseként, képviselői pedig a nagyobbik kormánypárt színeiben fognak politizálni.

  • A Fidesszel szoros szövetségben készülnek a választásokra

– A parlamenti csoportot alakító Nemzeti Fórum a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség rendíthetetlen szövetségese – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek V. Németh Zsolt, a Nemzeti Fórum alelnöke. A fideszes országgyűlési képviselő elmondta: a házszabály lehetőséget ad parlamenti csoport létrehozására. A csoporthoz tartozás nem érinti a politikusok frakciótagságát.

A lap azon kérdésére, miért pont most alakultak meg, úgy válaszolt: ez a forma lehetőséget ad arra, hogy felmutassák azt a folyamatosságot, ami megvan a lakiteleki sátor óta a volt MDF-esekben, ezek pedig a határozott nemzeti elkötelezettség, a hagyományok tisztelete, a keresztény értékrend, a patriotizmus, aminek különös aktualitást ad a májusi európai parlamenti választásra való felkészülés is.

– Amikor az értékrendek csatája zajlik, hazai és nemzetközi szinten, szükség van ezeknek az értékeknek a markáns jelzésére – szögezte le. A csoportalakítás szempontjából az sem volt mellékes, hogy elkezdődött a rendszerváltoztatásra emlékező 30 éve szabadon című programsorozat is.

– Az elkövetkezendő hónapokban országszerte megemlékeznek az 1989-es eseményekről, a kezdetekről, amihez a Nemzeti Fórum biztosítja a kontinuitást – tette hozzá V. Németh, aki a vasvári MDF-alapszervezet alapítója volt 1989-ben, és hatodik országgyűlési ciklusát kezdte meg tavaly a Fidesz színeiben. Emlékeztetett: 2004-ben, amikor az MDF-frakcióból eltávolították Lezsák Sándort és néhány képviselőtársát, s ennek hatására többen kiléptek, már működött parlamenti csoportjuk, mivel nem lehetett közvetlenül, azonnal másik frakcióhoz csatlakozni.

A lap megtudta: az egyesületi formában működő fórum több polgármestere és önkormányzati képviselője a Fidesszel szoros szövetségben készül az önkormányzati választásokra, és nyitottak az értékrendjüket képviselő, elfogadó független jelöltek csatlakozására is. Feladatuknak tekintik a hungarikumok, a népfőiskolai mozgalom és a lovaskultúra fejlesztését, megismertetését, képviseletét is. A Nemzeti Fórum március 2-án Budapesten tartja országos gyűlését.

(Forrás: Magyar Nemzet)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Súlyos vádak érték Osváth Zsoltot

Súlyos vádak érték Osváth Zsoltot

A Noryna Diamond néven ismert transznemű influenszer azzal vádolta meg a nyíltan homoszexuális youtubert, Osváth Zsoltot (VV Zsolti), hogy kiskorúval létesített szexuális kapcsolatot, írta meg a Magyar Jelen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!