2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

A ferencvárosi lakók kárára klímaüldözésbe kezdett Baranyi Krisztina

Baranyi Krisztina búcsúzóul még bosszút állna a ferencvárosiakon – írta a Magyar Nemzet. A lap megírta, hogy az ellenzéki polgármester több ezer lakót hagyna a nyári hőségben klíma nélkül.

  • A ferencvárosi lakók kárára klímaüldözésbe kezdett Baranyi Krisztina

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere most a József Attila lakótelepen élőknek üzent hadat, akiket az önkormányzat arra szólított fel, harminc napon belül szereltessék le a házak homlokzati részéről a klímaberendezések kültéri egységeit. Ha ezt nem teszik meg, az önkormányzat eljárást fog indítani a tulajdonosok ellen. 

Az Index információi szerint több ezer lakástulajdonosnak írták elő a leszerelést.

Ferencváros Önkormányzata két jogszabályi változásra hivatkozva kezdett bele a klímaüldözésbe, amelyek szerint az épület közterületekről látható homlokzatán és tetőzetén klímaberendezés, gépészeti berendezés, energiatermelő és egyéb technikai berendezés, valamint ezek tartozékai egyénileg nem helyezhetők el. 

Az Index információi szerint a kerület vezetése több ezer, a kerületben lakó, klímaberendezéssel rendelkező személy ellen indíthat eljárást. 

A jogszabályok betartatásáról jelenleg a IX. kerületben három mérnök gondoskodik, akiknek  szinte a teljes munkaidejét kitölti a légkondik „üldözése”. Ez az ügytípus hatalmas adminisztrációs terhet jelent a számukra, és más feladatok elől veszi el a kapacitásokat. 

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: MTVA / Jászai Csaba

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Meghosszabbította és kiterjesztette a Belügyminisztérium a vörös kódot

Meghosszabbította és kiterjesztette a Belügyminisztérium a vörös kódot

A HungaroMet előrejelzése alapján a Belügyminisztérium vasárnapig meghosszabbította és további vármegyékre is kiterjesztette a hajléktalanok egészségének megóvása érdekében elrendelt vörös kódot - jelentette be a tárca szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!