2024. 09. 21. Szombat Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

A fegyelmi tanács szerint az újbudai óvoda vezetője nem vétett a pedofil ügyben + videó

Az újbudai önkormányzat a valóságot ferdíti el döntésével. Így reagált Szabó László, a Fidesz-KDNP újbudai frakció-vezetője arra a fegyelmi tanácsi döntésre, amely azt állapította meg, hogy nem követett el mulasztást a Gazdagréti Szivárvány Óvoda vezetője.

  • A fegyelmi tanács szerint az újbudai óvoda vezetője nem vétett a pedofil ügyben + videó

Március elején robbant a hír, mely szerint az óvoda egyik pedagógiai asszisztense molesztálhatta a rá bízott gyerekeket. A fiatal férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság szexuális kényszerítés gyanújával letartóztatta, majd az ügyészségi eljárás másnapján át is került az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe.

Az óvodavezető felelősségét a kerületet vezető DK-s László Imre által felállított fegyelmi tanács vizsgálta és azt állapították meg, hogy nem követett el mulasztást.

Szabó László - frakcióvezető, XI. kerület, Budapest, Fidesz-KDNP: "Próbáltunk nekik olyan eszközökkel segíteni, ami a képviselőtestület hatásköre, nem igazán tudunk mást tenni. A baloldali képviselők elzárkóztak attól, hogy meghallgassák őket vagy egyeztessenek velük. Egyszerűen azokat amiket a szülők tényként elmondanak, hogy tájékoztatták az óvodavezetőt, az óvodapedagógusokat ezekről a gyanús cselekményekről, ezeket nem vették figyelembe."

Szabó László szerint az újbudai önkormányzat a döntéssel a valóságot ferdíti el.

A Fiatal Családosok Klubjának alapítójához folyamatosan érkeznek a felháborodott üzenetek az óvodába járó szülőktől. Király Nóra elmondta: a szülők nem ilyen döntésre számítottak.

 

Király Nóra - alapító, Ficsak: Nagyon sok szülő megkeresett engem az elmúlt pár órában és mélységesen fel vannak háborodva, nem számítottak ilyen döntésre. Megmondom őszintén, hogy én magam sem. Ugye a Fiatal Családosok Klubjának vezetőjeként mélységesen elítélek minden olyan cselekedetet, ami márciusban itt a szivárvány óvodában történt. Bíztunk abban, hogy egy demokratikus országban, egy demokratikus vezetésű kerületben következménye lesz egy ilyen ügynek. De úgy látszik, hogy Újbuda a következmények nélküli kerületek helyszíne.

Sok szülő elgondolkodott azon, hogy szeptembertől átírassa-e másik óvodába a gyerekét - tette hozzá Király Nóra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újra fel kell venni a maszkot

Újra fel kell venni a maszkot

Az intézkedést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház tagkórházainak fokozott kockázatú, járó- és fekvőbeteg-ellátást végző osztályain és részlegein vezették be.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!