2024. 04. 12. Péntek Gyula napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

A dolgozók számítottak a Nokia-gyár bezárására

Számítottak a komáromi Nokia-gyár dolgozói az üzem bezárására. A kormány három külföldi céggel is tárgyal az utcára kerülő emberek továbbfoglalkoztatásáról. A szakszervezet július végén kezd tárgyalni a munkáltatóval a végkielégítésekről.

A Nokia komáromi dolgozóival csütörtökön közölte a mobiltelefon-gyártó tulajdonosa, a Microsoft, hogy bezárja az üzemet. „Készültünk arra, hogy valami történni fog. Az előjelekből tudtuk, hogy úgy nem mehetnek tovább a dolgok, kevés munka, sok pihenőidő” – mondta László Zoltán szakszervezeti vezető.

A megrendelés mennyiségétől függött hónapok óta, hogy hetente hány napot dolgoznak a gyárban. Pénteken állt az üzem, a főbejáratot rács zárta el, a parkoló kihalt volt. A Microsoft nemcsak Magyarországon racionalizál, a cég 18 ezer munkahelyet szüntet meg világszerte. „A szakszervezetünk is és a munkáltató is elindult a maga kapcsolatain keresztül más munkáltatókhoz munkahelyeket keresni, hál’ Istennek rengeteg lehetőséget látunk, sokfelé lesz igény munkavállalókra” – tette hozzá László Zoltán.


Az 1800 munkavállaló elbocsátása várhatóan szeptemberben kezdődik és novemberre fejeződik be. A végkielégítésekről július 28-án kezd tárgyalni a szakszervezet a munkáltatóval. A kollektív szerződés szerint a Munka törvénykönyvében előírtnál többet kapnak majd a dolgozók. Két éve volt már tömeges létszámcsökkentés a komáromi Nokiánál, az akkor elküldött dolgozók közel négyötöde néhány hónapon belül elhelyezkedett. „Felgyorsítjuk a tárgyalásokat azzal a három vállalattal, azzal a három külföldi vállalattal, amelyek nagyon közel vannak ahhoz, hogy döntést hozzanak egy komáromi termelőkapacitás létrehozásáról. Az én számításaim szerint ez a három vállalat 500-600 munkahelyet tud teremteni” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági miniszterhelyettes.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!