2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

A DK szerint a paksi atomerőmű veszélyezteti a Duna élővilágát, az OAH cáfol

  • A DK szerint a paksi atomerőmű veszélyezteti a Duna élővilágát, az OAH cáfol

Fokozott ellenőrzési programot indítottak a hőhullám idején a paksi atomerőműnél, de nem tapasztaltak szabályszegést – ezt nyilatkozta a Hír TV-nek az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója, miután a Demokratikus Koalíció vizsgálatot követelt. Az ellenzéki párt szerint a múlt heti kánikula idején a Duna vize Paksnál melegebb volt a megengedett 30 foknál, mégsem csökkentették az atomerőmű hűtővize okozta hőterhelést, ami veszélyes lehetett az élővilágra. Az atomenergia hivatal főigazgatója szerint azonban nem történt szabályszegés, a Duna vizének hőmérséklete pedig 29,83 század Celsius fokos volt, vagy határérték alatt maradt.

„A paksi mérésénél, az erőmű felett a hőmérséklet eléri a 25 Celsius fokot, az erőműnek egy fokozott ellenőrzési programot kell beindítani az említett 500 méteres szelvényben. Félméteres mélységben 29,83 Celsius fokot mértek. A vonatkozó előírásoknak megfelelően azonnal jelentették a környezetvédelmi hatóságnak, tehát nem érte el a 30 fokot egyértelműen. A mi ellenőrzéseink és vizsgálataink szerint semmiféle rendellenesség vagy szabályszegés nem történt az erőmű részéről” – mondta Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így riogat Pikó András + videó

Így riogat Pikó András + videó

A VIII. kerületi baloldali polgármester valótlanságokat állít az Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésével kapcsolatban - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kiemelte: Pikó András a 2019-es kampányát is hazugságokra alapozta, ezt ismételné meg idén is.
Emlékük legyen áldott + videó

Emlékük legyen áldott + videó

A Parlamentben is megemlékeztek a holokauszt magyarországi áldozatairól. 1944-ben ezen a napon, április 16.-án kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. A Mazsihisz elnöke emlékeztetett, a zsidókat ma Izraelben érő véres támadások után ismét magasra csapott az antiszemitizmus lángja a világban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!