2022. 12. 05. Hétfő Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

A DK szerint a paksi atomerőmű veszélyezteti a Duna élővilágát, az OAH cáfol

  • A DK szerint a paksi atomerőmű veszélyezteti a Duna élővilágát, az OAH cáfol

Fokozott ellenőrzési programot indítottak a hőhullám idején a paksi atomerőműnél, de nem tapasztaltak szabályszegést – ezt nyilatkozta a Hír TV-nek az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója, miután a Demokratikus Koalíció vizsgálatot követelt. Az ellenzéki párt szerint a múlt heti kánikula idején a Duna vize Paksnál melegebb volt a megengedett 30 foknál, mégsem csökkentették az atomerőmű hűtővize okozta hőterhelést, ami veszélyes lehetett az élővilágra. Az atomenergia hivatal főigazgatója szerint azonban nem történt szabályszegés, a Duna vizének hőmérséklete pedig 29,83 század Celsius fokos volt, vagy határérték alatt maradt.

„A paksi mérésénél, az erőmű felett a hőmérséklet eléri a 25 Celsius fokot, az erőműnek egy fokozott ellenőrzési programot kell beindítani az említett 500 méteres szelvényben. Félméteres mélységben 29,83 Celsius fokot mértek. A vonatkozó előírásoknak megfelelően azonnal jelentették a környezetvédelmi hatóságnak, tehát nem érte el a 30 fokot egyértelműen. A mi ellenőrzéseink és vizsgálataink szerint semmiféle rendellenesség vagy szabályszegés nem történt az erőmű részéről” – mondta Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Jótékony Mikulás

Radar - Jótékony Mikulás

Gianni és Ördög Nóra műsorvezetők, mikulásként és krampuszként lepték meg a gyerekeket az Ökomenikus Segélyszervezet miskolci intézményében.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!