2019. augusztus 19.,
hétfő, Huba napja

A DK képviselője fantompártnak nevezte az Összefogást

2015. január 17., szombat 18:05, frissítve: szombat 18:09

Fantompártnak nevezte a vasárnapi zárva tartás miatt népszavazást kezdeményező Összefogás Pártot a Demokratikus Koalíció fővárosi képviselője.

Gy. Németh Erzsébet azt mondta: nem veszik fel a kapcsolatot a szervezet vezetőjével, Szepessy Zsolttal, inkább saját aláírásgyűjtésükre koncentrálnak. A választási bizottságnak február elejéig kell döntenie Szepessy Zsolt népszavazási kérelméről. Amennyiben elutasítják a kezdeményezést, az Összefogás Párt fellebbezhet, vagyis az eljárás még hosszú hónapokig elhúzódhat – addig pedig sem a Demokratikus Koalíció, sem pedig a Liga Szakszervezetek nem nyújthat be saját kezdeményezést a témában.

„Ez olyan aláírásgyűjtés lesz, amelyet nagyon sokan alá fognak írni a magyar emberek közül. Az elképesztő, hogy egy fundamentalista fantompárt dönt arról, hogy az emberek mikor menjenek vásárolni, hogyan éljék az életüket. Aláírásgyűjtésre nyolcnapos adminisztrációs időszak van, be kell jelenteni azt is, hogy mit kezdeményezünk, ezután kint leszünk az utcán, és elkezdjük az aláírásgyűjtést” – közölte a DK-s politikus.

Forrás: Hír TV