2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Belföld

A DK „árnyékellenzék” lett + videó

Földindulás – így kommentálta a Tisza Párt alelnöke az EP- és önkormányzati választások eredményeit. Magyar Péter úgy fogalmazott: ,,Most már hivatalosan is a legnagyobb ellenzéki párt vagyunk!” Gyurcsány Ferenc szerint az eredmények jelentősen átalakították a magyar politika térképét.

  • A DK „árnyékellenzék” lett + videó

A teljes magyar ellenzéket bedarálta Magyar Péter újonnan megalakult pártja a vasárnapi európai parlamenti választásokon. Míg a kormánypártok fölényes győzelmet aratva 11 mandátumot szereztek, addig a Tisza Párt 7-et, a DK-MSZP-Párbeszéd- Zöldek kettőt, a Mi Hazánk pedig mindössze egy mandátumhoz jutott.

A Momentum óriásit bukott. A párt nem érte el az 5 százalékos bejutási küszöböt, így nem lesznek képviselői Brüsszelben. A Magyarország ellen dolgozó Cseh Katalin és Donáth Anna azóta semmilyen módon nem kommentálta a történteket.

A DK elnöke szerint a magyar politika történetében egy új fejezet kezdődik. Az egykori bukott miniszterelnöknek azt azonban nem sikerült kimagyaráznia, hogy az EP-választáson 5 helyett 2 mandátumot szereztek az MSZP-vel együtt.

Tordai Bence az urnazárás után jelentette be, hogy kilép a Párbeszédből. A facebookon közzétett bejegyzésében azt írta: "A továbbiakban a munkámat Buda zöld, független ellenzéki országgyűlési képviselőjeként és a Budai Zöld közösség tagjaként fogom folytatni. (…) Az EP-kampányban nem tudtam együtt menni a Párbeszéddel: meggyőződésem, hogy a DK-val és MSZP-vel kötött megegyezés nem összefogás, hanem önfeladás volt.

Tordai Bence nemhogy a kampányban, de még a szavazatával sem támogatta a közös listát. A Partizánban azonban arra is kitért, hogy továbbra is a Párbeszéd frakciójának tagja kíván maradni az országgyűlésben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!