2021. március 4.,
csütörtök, Kázmér napja

A debreceni gyermekgyógyászati klinikára látogatott a köztársasági elnök felesége

MTI

2019. december 17., kedd 14:49

A Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika és Intézetben tett látogatást kedden Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

Herczegh Anita meglátogatta a klinika egyes osztályain fekvő gyermekeket, az intézmény megtekintése után pedig részt vett a klinika kápolnájában tartott ünnepségen. Ezt követően a sajtó képviselőinek elmondta, hogy Áder János államfő az elnöki keretből az idén adott 3 millió forintot kiegészítve további 3 millió forinttal támogatja a kórházat a szükséges eszközök beszerzésében.

Kitért arra is, hogy az adventi időszakban szebbnél szebb programokon vesz részt, amelyek az összefogásról, az emberekért dolgozó alapítványok, intézmények támogatásáról, hátrányos helyzetű gyermekek megsegítéséről szólnak.

Áder János köztársasági elnök 2019-ben több mint 31 millió forinttal támogatott egészségügyi intézményeket és e téren tevékenykedő civil szervezeteket szerte az országban. Az elnöki adományok egyesületek, alapítványok, kórházak működését, felújítását és fejlesztését, új eszközök beszerzését segítették.

A köztársasági elnök támogatásban részesítette például a bangladesi sziámi ikrek családját, a bohócdoktorokat vagy az autizmussal élők egyesületét, de segített inkubátorok vásárlásában vagy éppen gyógypedagógus alkalmazásában is.

MTI