2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A csepeli polgármester Karácsonynál tiltakozik egy hajléktalanszálló miatt

Borbély Lénárd Csepel polgármestere (Fidesz-KDNP) Karácsony Gergely főpolgármesternek címzett nyílt levélben tiltakozik, mert úgy értesült, hogy a főváros hajléktalanszállót tervez kialakítani egy XXI. kerületi volt iskolaépületben - tájékoztatta a csepeli önkormányzat hétfőn az MTI-t.

  • A csepeli polgármester Karácsonynál tiltakozik egy hajléktalanszálló miatt

A polgármester a Facebookon közzétett nyílt levelében azt írta: a Táncsics Mihály utca 82-84. szám alatti ingatlanban fertőtlenítési és más munkálatok kezdődtek. Érdeklődésükre az ott dolgozók azt mondták, hogy a fővárosi önkormányzat hajléktalanszállót akar létrehozni az épületben.

Borbély Lénárd a nyílt levélben arra hívta fel Karácsony Gergely figyelmét, hogy a Táncsics Mihály utca Csepel egyik kiemelt és forgalmas, a belvároshoz tartozó utcája.

A kerületi önkormányzattal és a környéken lakókkal a főváros esetleges szándékáról senki sem egyeztetett, a véleményüket nem kérték ki - írta. Megjegyezte az is, hogy Csepelen elegendő hely van a hajléktalanoknak.

"Csepel polgármestereként - amennyiben ez valós szándék -, a kerületünk és az itt élők érdekében a leghatározottabban ellenzem a belvárosunkban hajléktalanszálló kialakítását" - fogalmazott a polgármester. Végül arra kérte a főpolgármestert, hogy soron kívül tájékoztassa a kerületi önkormányzatot a fővárosnak az ingatlannal kapcsolatos szándékairól.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!