2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Belföld

A cigánygyerekek gyenge teljesítménye rontja a kompetencia eredményeket

A hátrányos helyzetű közösségekben, a hátrányos helyzetű családokból jövő gyerekek nagyon sok esetben rosszabbul teljesítenek – hangsúlyozta Forgács István romaügyi szakértő, felzárkózáspolitikai tanácsadó reagálva a miniszterelnökséget vezető miniszter Kormányinfón tett roma integrációval kapcsolatos kijelentésére.

  • A cigánygyerekek gyenge teljesítménye rontja a kompetencia eredményeket

Bár az ellenzéki sajtó és a pedagógus szakszervezet is támadta a miniszterelnökséget vezető minisztert, az integrációs nehézségekkel kapcsolatos kijelentéséért, Forgács Gábor romaügyi szakértő szerint fontos beszélni erről a kérdésről. A szakértő szerint ugyanis annyira sokan vannak a cigány gyerekek ma már az iskolákban, hogy az ő rosszabb teljesítményük határozza meg az országos mérések eredményeit.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!