2021. január 22.,
péntek, Vince, Artúr napja

A Célpont felvételei alapján nyomoz az ügyészség + Videó

2012. április 23., hétfő 15:50, frissítve: hétfő 18:06

Csalás és más bűncselekmények gyanújával folytat eljárást az ügyészség abban az ügyben, amelyik magas rangú rendőri vezetőket is érinthet.

A Célpont úgy tudja: egyes kiváltságos rendőrök házépítési munkáit a közbeszerzésekhez számolta el egy pécsi építőipari cég. A Hír TV oknyomozó riportereinek információi szerint a vállalkozás a szocialista kormányok idején több mint 22 milliárd forintot nyert el pályázatokon, a cég újította fel a többi közt a jelenlegi baranyai rendőrfőkapitány nyaralóját, a költségeket pedig más beruházásnál számolta el. Ezt a cég vezetőjének egykori bizalmasa vallotta, aki szerint nemcsak rendőröket vesztegettek meg, hanem politikusokat is. A Bayer Center a szocialista kormányzatok alatt a legtöbb munkát a Belügyminisztériumtól kapta.

– A Központi Nyomozó Főügyészség csalás bűntettének a gyanúja, illetve más bűncselekmények esetleges gyanúja miatt folytat eljárást a főügyészség kaposvári regionális osztálya, egyes baranyai rendőri vezetők esetleges érintettségével összefüggésben. Ezen ügyben gyanúsítottként még senkit nem hallgatott ki a Főügyészségünk, megalapozott gyanú senkivel szemben sem merült fel ezidáig – nyilatkozta a Hír TV-nek Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Forrás: Hír TV