2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

A buszközlekedésen múlhat a vasúti járatok sorsa + Videó

Még nem végleges a vasúti járatritkításokról készült lista, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a jövő héten egyeztet az érintett városok és szervezetek képviselőivel. A tárca 400 vonat leállítását tervezi azokon a helyeken, ahová máshogy – például busszal – is el lehet jutni.

A Gyurcsány-kormány 2007-ben szüntette meg a személyszállítást a Csorna–Pápa vonalon. Három évvel később, 2010 nyarán újraindult a forgalom. Magyar Zoltán volt szanyi önkormányzati képviselő arról tájékoztatott, tavaly 45 ezren utaztak ezen a vonalon, az utasszám pedig folyamatosan emelkedik. Az áprilisi menetrend-változással azonban itt 17 vonattal kevesebbet rendelne meg a MÁV-tól az állam. Magyar Zoltán úgy látja: az, hogy a 22 vonatot 5-re csökkentik, azzal fog járni, hogy az utaslétszám drasztikusan visszaesik.



A műemléki védettség alá került, ugyancsak 2010-ben újraindított bakonyi vasútvonalon is jelentős lesz a járatritkítás. A Bakonyvasút Szövetség alelnöke szerint a változások a dolgozni és iskolába járókat érintik a legrosszabbul. Kancsal Károly elmondta: vizsgálják, hogy a munkába és tanulni járóknál a ritkítás milyen hátránnyal járna. „Most higgadtnak kell lenni, és megvizsgálni az ügyet; szeretnénk, ha államtitkár úr a Bakonyvasút Szövetséggel is tárgyalna az ügyben” – fogalmazott.

Ezt kezdeményezte Völner Pálnak eljuttatott levelében egy győri, és egy Veszprém megyei fideszes országgyűlési képviselő is. Az infrastruktúráért felelős államtitkár telefonon annyit közölt, hogy jövő héten folytatódnak az egyeztetések a menetrendváltozásokról. Azt mondta: ott szűnhet meg több járat, ahol a párhuzamos közlekedés miatt a távolsági autóbuszjáratok jó összeköttetést biztosítanak.

Az új menetrend április 15-én lépne életbe.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ekkora árra senki sem számított + videó

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.
Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Tízezer hajós és még ennél is több turizmusban dolgozó megélhetése kerülne veszélybe, ha Karácsony Gergely kitiltja a hajók nagy részét a Dunáról. A Duna-parti Építési Szabályzat tervezett módosítása szerint a jövő évtől tiltanák ki a hajókat a legtöbb kikötőből. A 24 kikötő több mint felét pedig megszüntetnék.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Dúró Dórának a parlament folyosóján annyit mondott, kezét csókolom, de nem egyeztetett vele - így reagált Kocsis Máté az atv.hu-nak, miután Magyar Péter azt állította, hogy Kocsis és Dúró rendszeresen egyeztet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!