2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

A budapesti Városházát többmilliárdos „jutalékért” cserébe akarták értékesíteni

Újabb személyt hallgatott ki a Városháza-botrányként elhíresült bűnügyben a rendőrség – értesült a Magyar Nemzet. A gyanúsítottak száma ezzel négy főre bővült. A korrupciós botrány közel három éve robbant ki, amikor arról jelentek meg hírek, hogy a budapesti városvezetés titokban értékesíteni akarta a Városházát, illetve, hogy a fővárosi ingatlaneladásokat egy jól behatárolható kör „jutalékos” rendszerben, milliárdos kenőpénzért intézhette.

  • A budapesti Városházát többmilliárdos „jutalékért” cserébe akarták értékesíteni

Noha Karácsony Gergely tavaly még arról beszélt, hogy „kipukkadt a Városháza-lufi”, ennek igencsak ellentmond, hogy a korrupciós botrányhoz köthető, összevont büntetőügyben – a rendőrség lapunknak adott tájékoztatása szerint - már négy személyt hallgattak ki gyanúsítottként. 

A fővárosi baloldalt érintő korrupciós botrány 2021 őszén kapott nagyobb nyilvánosságot, amikor az Indexen jelent meg egy írás, hogy a főváros el akarja adni a Városházát. Karácsony mindent tagadott, ám nem telt el sok idő, és egymást követték a leleplező cikkek és felvételek. Az Anonymous álarcos alak által közzétett hanganyagokból és más, nyilvánosságra hozott információkból egyértelműen kiderült, hogy a Városházát többmilliárdos „jutalékért” cserébe akarták értékesíteni. A rögzített beszélgetések alapján ráadásul az a kép rajzolódott ki, hogy a fővárosban a Városháza eladási tervén túl az ingatlanértékesítésekre szakosodva egy jól behatárolható kör „jutalékos” rendszert működtetett, bizonyos személyekhez pedig kenőpénzek kerülhettek.

A hatóság első körben 2022 novemberében hallgatott ki három gyanúsítottat. Egyikük az a Berki Zsolt, aki a korrupciós botrány kulcsfigurájának is tekinthető. Az eddig nyilvánosságra került adatok szerint ugyanis az elvileg minden hivatalos pozíció nélkül tevékenykedő férfi több, Magyarországon ismert üzleti kört is megkeresett a Városháza-projekttel és több más budapesti ingatlan-adásvétellel összefüggésben.

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: Magyar Nemzet/Kurucz Árpád

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!