2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

A Budapest Airport Zrt. az EBB követelményeinek és a jogszabályi előírásoknak megfelelően járt el

Nem hagyta szó nélkül a ferihegyi repteret üzemeltető cég, hogy vizsgálat zajlik az Európai Beruházási Banknál egy, a Budapest Airportot is érintő kölcsön miatt. Kétszázmillió euróról van szó, amelynek a kétharmadát már lehívták a budapesti repülőtér fejlesztéséhez.

  • A Budapest Airport Zrt. az EBB követelményeinek és a jogszabályi előírásoknak megfelelően járt el

A Budapest Airport az Európai Beruházási Bank (EBB) által lefolytatott audit során felmerült valamennyi kérdést tisztázta az EBB-vel – ezt a ferihegyi repteret üzemeltető cég közölte a Világgazdasággal.

A lap azt követően fordult a Budapest Airporthoz, hogy pénteken a Politico megírta: az EU csalás elleni hivatala vizsgálja a cég egyik hitelügyletét. A brüsszeli események terén jól értesül lap egy 200 millió eurós kölcsönről írt, amelyet a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetőjének folyósítottak. A tranzakciót vizsgáló nyomozók legfrissebben meghallgatták az Európai Beruházási Bank korábbi alelnökét, Vazil Hudákot.

A Politico belső dokumentumokra hivatkozva azt állítja, hogy az EU csalás elleni hivatala, tehát az OLAF azért vizsgálódik, mert az Európai Beruházási Bank munkatársai állítólagos „súlyos kötelességszegést” követtek el a Budapest Airportnak 2018-ban nyújtott 200 millió eurós hitellel kapcsolatban. Az újság súlyos dolgokat állít: arról értesültek, hogy Hudákot amiatt panaszolták be az OLAF-nál, mert személyes előnyökhöz juthatott a hitel jóváhagyásából.

A cikk további részében olvasható, hogy a Budapest Airport Zrt. először is megerősítette a Világgazdaságnak, hogy rendelkezik elfogadott EBB-hitellel. Ennek körülbelül kétharmadát már lehívta a repülőtéri fejlesztések végrehajtásához. Kiemelték, hogy ennek során az EBB követelményeinek és a mindenkor hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően jártak el, beleértve, hogy beszerezték a szükséges engedélyeket is. Ugyanakkor hangsúlyozta, szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy az említett EBB vizsgálat az EBB saját belső eljárásait vizsgálta a Budapest Airport beruházásai kapcsán.

teljes cikk a Világgazdaság honlapján olvasható.

Fotó: Világgazdaság

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!