2021. 11. 30. Kedd András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Belföld

A brüsszeli liberálisokat a náci Németországra emlékeztetik a magyar intézkedések

A hazai balliberális média után több nyugat-európai politikus és szakértő is kritizálta a kormány családvédelmi akciótervét. Az EP liberális képviselőcsoportjának holland alelnöke a nők becsapásával vádolta meg a magyar kormányfőt, a svéd szociális minisztert pedig egyenesen a náci Németországra emlékeztetik a bejelentett intézkedések. A kormány és a kormánypárt is visszautasította a vádakat.

Azóta, hogy a miniszterelnök bejelentette hétpontos Családvédelmi Akciótervét, több nyugat-európai politikus és szakértő kritizálta az intézkedéseket.

Annika Strandhäll svéd szociális miniszter például Twitter-oldalán azt állította: a 30-as évek Németországát idézi, és a kormány kihasználja a magyar nőket. A tárcavezető azt kifogásolta, hogy mint fogalmazott: a miniszterelnök eredeti magyar gyermekeket akar.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Magyar Hírlapban közölt nyílt levelében bocsánatkérésre szólította fel a svéd miniszter asszonyt. A politikus határozottan visszautasította a vádaskodásokat és arra kérte a tárcavezetőt, hogy tisztázza álláspontját abban a kérdésben, szerinte az Európai Szocialisták helyesen működnek-e együtt olyan magyar baloldali pártokkal, amelyek a szélsőjobboldali Jobbikkal lépnek szövetségre.

Sophia in't Veld a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért képviselőcsoport alelnöke szintén Twitter-bejegyzésében kritizálta az akciótervet. Azt írta, az Orbán-kormány becsapja a magyar nőket, akiktől a gyermekvállalás miatt megvonja a legszemélyesebb jogaikat.

A BBC World Service szakértője pedig azt hangoztatta, hogy sokkal praktikusabb a bevándorlók befogadása a gyermekvállalás támogatása helyett, mivel ők átlagosan sokkal több gyermeket vállalnak, mint az őket befogadó népek.

A támadásokra a pénzügyminiszter úgy reagált, az akciótervet kritizáló politikusok többnyire a szokásos szöveget ismételgetik. Leszögezte: Magyarország nem kíván bevándorlóország lenni, emellett a nők életébe sem kíván beleszólni, épp ellenkezőleg, segítené szeretné őket.

„A kormány azt a helyzetet próbálja megerősíteni, hogy egy fiatal pár számára a legfontosabb életindító szituációk előtt – mint például a munkahelyvállalás, a lakáshoz jutás – semmiféle olyan akadály ne legyen, amely a gyermek megszületését ne tenné lehetővé. Abba a helyzetbe szeretnénk eljutni és ehhez már közel vagyunk, amikor egy fiatal magyar pár gyermekvállalása csak rajtuk múlik, csak az ő személyes döntésükön múlik, de ehhez az összes szükséges külső feltétel az pozitív és rendelkezésre áll” – fejtette ki Varga Mihály.

„Nem meglepő, ahogy az Európai Parlament tele van a földtől elrugaszkodott és komolyan nem vehető képviselőkkel” – ezt már a Fidesz kommunikációs igazgatója mondta. Hidvéghi Balázs szerint ezek a vádak pontosan tükrözik azt a kérdést, hogy mivel szemben nyújt alternatívát a magyar kormány.

„Vannak olyan erők Európában, amelyek a bevándorlásban hisznek, és most már egyre világosabban mondják, hogy ők nem a családokat akarják támogatni, nem a gyermekvállalást akarják ösztönözni, sőt, ezeket az intézkedéseket támadják, hanem helyette abban hisznek, hogy bevándorlókat kell Európába betelepíteni” – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hidvéghi Balázs hozzátette: büszke rá, hogy a magyar emberek támogatásával egy a családokra épülő és a gyermekvállalást támogató eszmével tud válaszolni a bevándorláspárti támadásokra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

A CNN-nek adott interjút Szijjártó Péter

Három kérdés, három hamis állítás, ez a balliberális sajtó egyenlete – így jellemezte Szijjártó Péter azt az interjút, amit az amerikai CNN csatorna készített vele.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!