2022. 07. 02. Szombat Ottó napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

A Borkai-botránynak érezhető hatása lett Budapesten

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője: A Borkai-botránynak érezhető hatása lett Budapesten, többek között ennek köszönhető, hogy az utolsó napokra szűkült az olló Tarlós István és Karácsony Gergely között.

Így az ellenzéki jelölt a kudarcos kampánya ellenére nyerni tudott, ráadásul a Fővárosi Közgyűlésben is az ellenzék többséget tudott szerezni.

A megyei jogú városoknak többsége továbbra is a kormánypártok kezében maradt, és minél inkább megyünk a fővárostól a kistelepülések irányába, annál gyengébb az ellenzék és erősebbek a kormánypártok. A megyei közgyűlések is narancssárgába borultak, ez is annak a jele, hogy országosan a kormánypártok továbbra is erősek, lényegében megismételték az EP-választáson elért eredményüket a listán.

A mostani választás jól jelzi, hogy Magyarországon a demokrácia köszöni szépen, jól van, a pártok demokratikus választáson mérették meg magukat.

A mostani választás érdemi változást nem hoz országosan a politikai életben, ugyanakkor az ellenzék várhatóan a kommunikációs versenyt igyekszik majd megnyerni a következő napokban.

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!