2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

A biztonságot is szolgálja az új kerékpárút

Új kerékpárút épült Bólyban. A 96 millió forintos beruházás révén mostantól biztonságosan lehet megközelíteni a település ipari parkját. Az elmúlt években ugyanis jelentősen megnőtt a járműforgalom a térségben.

  • A biztonságot is szolgálja az új kerékpárút

Bólyt már eddig is három irányból lehetett kerékpárúton megközelíteni, ezek hossza 30 kilométer. Ehhez csatlakozott most egy 1,2 kilométeres szakasz, mely az ipari parkkal köti össze a várost.

„Nagyon örülünk, hogy bővült a kerékpárút, csak jó lenne, ha nagyobb kilométer hosszban lenne, mondjuk Mohács és Bóly között, vagy Bóly és Mohács között, mivel akkor a bólyiak biztonságosabban tudnak kerékpározni. Elvileg nem is sok hiányzik hozzá, mert Szajkig megvan és akkor Szajk és Lánycsók között kellene” – mondta Györgyné Nagy Marcella.

A város ipari parkjában csaknem 30 vállalkozás működik. Az új úttal a munkába járás ezután biztonságosabb lesz.

„Ez egy nagyon forgalmas útvonal, hisz a Bóly Zrt.-nek több telephelye van erre. Óriási a forgalom és ennek ellenére az ipari parkban nem volt kivezető gyalogút, kerékpárút. Hála istennek ez most megoldódott” – mondta Hárs József, a település polgármestere.

A projekt részeként kerékpárokat is beszerzett az önkormányzat, amelyeket a dolgozók ingyen használhatnak. Az óvodások és iskolások pedig a közlekedési szabályok betartását tanulhatják velük.

„Örömmel használok minden kerékpárutat itt a térségemben. Gyakran közlekedek részben autóval, utána félreteszem az autót és a kistelepülések között már kerékpárral. Bólyon csodálatos fejlesztések történnek. Ezt is egy ilyennek gondolom. Ebben a négyezer fős kisvárosban ezer ember dolgozik már, közúton és most már kerékpáron is tökéletesen megközelíthető” – mondta Hargitai János, a térség országgyűlési képviselője.

Az út építését az Unió 96 millió forinttal támogatta. A beruházás 5 hónap alatt készült el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!