2020. augusztus 7.,
péntek, Ibolya napja

A biztonság egyik záloga a Magyar Honvédség

Hír TV

2019. február 26., kedd 22:24, frissítve: kedd 22:40

Magyarország biztonságpolitikai helyzetét értékelték az állami szervezetek és a magánbiztonsági piac vezetői a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, ahol a honvédelmi államtitkár a hazai védelmi ipar jelentőségét hangsúlyozta.

Drónok, megkülönböztető jelzések, katonai felszerelések. Idén már hatodik alkalommal rendezték meg a Biztonságpiac Konferencia és Kiállítást. A rendezvényen számos érdekességgel találkozhattak a résztvevők.

A tanácskozáson a belügyi és a honvédelmi tárca, a rendőrség, a katasztrófavédelem, valamint a magánbiztonsági ágazat vezetői értékelték Magyarország jelenlegi biztonságpolitikai helyzetét. A honvédelmi államtitkár a magyar védelmi ipar szerepét hangsúlyozta.

„A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében zajló, nagyszabású haditechnikai fejlesztések egyenes következménye lesz a hadiipari beszállítói és javítói kapacitás igények bővülése. Ez utóbbi kapcsán előreláthatóan jelentős szerep jut a Honvédelmi Minisztérium gazdasági társaságainak, beszállítói oldalon a hazai védelmi ipari vállalkozásoknak” – említette meg Szabó István.

A honvédelmi államtitkár hozzátette: a biztonság egyik záloga a Magyar Honvédség, ahhoz pedig, hogy a biztonságot minél magasabb szinten tudják garantálni, jól felszerelt, kiképzett és motivált katonákra van szükség.